Connect with us

Federer 15-szörös Grand Slam-tornagyõztes

Nincs kategorizálva

Federer 15-szörös Grand Slam-tornagyõztes

Roger Federer öt játszmában felülmúlta Andy Roddickot az angol nemzetközi bajnokság döntõjében. Federer a 15. Grand Slam-gyõzelmével megelõzte Pete Samprast, és ezzel õ minden idõk legeredményesebb férfiteniszezõje.

Sokan már elõre odaadták Federernek a wimbledoni trófeát, és a két teniszezõ korábbi meccsei alapján valóban nem sok esélye volt Roddicknak a sikerre. A két játékos eddig húsz alkalommal találkozott egymással, Roddick mindössze kétszer tudott nyerni, és két alkalommal wimbledoni fináléban is kapott már ki a svájcitól. Ennek ellenére az amerikai váratlanul jól kezdett, és 5-5-ig tartotta a lépést ellenfelével, majd a lehetõ legjobbkor brékelni is tudott és megnyerte az elsõ szettet.

A folytatásban is kiegyenlített volt a meccs, a második játszmában mind a két teniszezõ hozta a szervegémjét, így rövidítés következett. A tie-breakben is Roddick volt a jobb, 6-2-nél négy szettlabdája is volt, s ha ezekbõl egyet is beütött volna, nagyon közel kerül a meccs megnyeréséhez. De nem ütött, Federer remek koncentrációról tanúságot téve zsinórban hat pontot hozott (két Roddick-hiba is kellett hozzá) és megnyerte a játszmát.

A harmadik szett forgatókönyve 6:6-ig megegyezett a másodikéval (Federer valamivel könnyebben hozta a szerváit, mint amerikai ellenfele), majd a rövidítésben Federer ismét nyert és a játszmákat tekintve átvette a vezetést. A negyedik szettben Roddick 2:1-nél ismét brékelni tudott (immár másodszor, míg a svájci még egyszer sem vette el ellenfele adogatását). Az amerikai innen már nem engedte ki a kezébõl a szettet, 6:3-al egyenlített – jöhetett a döntõ játszma.

Az ötödik szettben mindketten könnyen hozták adogatásaikat, Federer egymás után ütötte az ászokat, de Roddick sem ment a szomszédba egy-két védhetetlen szerváért. Három óra húsz perc játék után 6:6-ot mutatott az eredményjelzõ, s miután döntõ szettben nincs hosszabbítás, két gém különbségig folytatták a felek. Roddicknak 8:8-nál két labdája volt a brékhez, de Federer négy pontot ütött be sorozatban, és hozta a szervát. A folytatásban jó ideig senki sem hibázott adogatásban (ezzel ez lett minden idõk leghosszabb ötödik játszmája wimbledoni fináléban), a svájci azonban 15:14-nél elõször a meccs folyamán brékelni tudott, és ez egyben a torna megnyerését is jelentette számára.

Roger Federer 20 Grand Slam-döntõjén 15. sikerét aratta (ebbõl hatot Wimbledonban), ezzel megelõzte Pete Samprast a megnyert GS-tornákat illetõen az örökranglista élén.

samsungsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top