Connect with us

Római Vakáció (II. rész)

Nincs kategorizálva

Római Vakáció (II. rész)

A budapesti WTA tornán elérkeztünk a negyeddöntõkhöz.

Az idõ leginkább a szerdaihoz hasonlított, bár talán még borúsabb és pár fokkal hûvösebb is lehetett. A pályamunkások valószínûleg a napsütésben bíztak, mert adtak vizet a pályának rendesen. 10 perccel a kezdés elõtt még mindig a játékteret húzták, nehogy Alona és Shahar beleragadjon a salakba. A két fõszereplõ pontban délben megérkezett a centerpályára és bár néhány esõcseppet is hoztak magukkal, semmi komoly nem alakult ki. Nagyjából 5-600 ember várta a nap elsõ mérkõzését.

Bevallom, Peer kisasszonyra haragudtam amiért kiverte a címvédõ Alizé-t, ráadásul láttam hogy a másik pályán egy órakor fog kezdõdni a Gallovits-Martic meccs, ami így elsõ hangzásra nem tûnik oly izgalmasnak, mégis erõs késztetést éreztem, hogy átmenjek majd oda. Miközben ezen agyaltam, Peer – aki ott folytatta a játékát ahol Alizé ellen abbahagyta – elment 5-1re A. Bondarenkoval szemben… hiába ült ott Kateryna meg az a tündéri törpecirkáló tappancsig rózsaszínbe felöltöztetve.

Azonban Peer nem tudta befejezni a szettet, megtorpant és Bondarenko remekül kihasználta minden lehetõségét, hogy megfordítsa a szettet. Én itt álltam fel, és mentem át az 5ös pályára, azonban azt még onnan is hallottam hogy 10 perccel késõbb már dupla brékelõnyben volt az ukrán lány. Be is fejezte a meccsét, állva hagyva az izraelit aki az utolsó 12 gamebõl 1et nyert!! A vége tehát Alona-Shahar 7-5 6-1.

Amikor Gallovits Edinát láttam játszani Pironkova ellen az 1. fordulóban, elõdöntõre tippeltem. Így ültem fel a lelátóra a Petra Marticcsal vívott negyeddöntõjére. A horvát lány, aki igazán magasra nõtt, a kvaliból küzdötte fel magát a fõtáblára, ahol aztán rögtön kiejtette a 8. kiemelt Lucie Safarovát majd Mariya Koryttsevat. És mindeközben még szettet sem bukott! Ráadásul egyik edzõjeként Szávay Ági korábbi mentora, Kuharszky Zoltán van megjelölve. Kíváncsi voltam mit tud, de az elsõ szettben szinte semmi sem jött össze neki. A román lány ide-oda futtatta míg végül behúzta az elsõ szettet. A másodikban is Edina vezetett, de sokkal szorosabban alakult a meccs, végre megmutatta Petra hogy miért is került õ a 8 közé. Elkezdett hihetetlenül éretten, stabilan játszani és jöttek a bombaerõs szervák is (horvátoknál ez örökletes). Variálta a játékot, csakúgy mint a román és az idõközben a centerrõl átpártoló nézõk legnagyobb örömére, immáron 2 játékos volt a pályán. Ám a jobb idegeinek köszönhetõen, a román lány tie-breakben behúzta a 2. játszmát és ezzel a mérkõzést is. E. Gallovits – P. Martic 6-3 7-6(6)

Pont idõben végeztek a lányok, az óra 14.45öt mutatott, vissza hát a centerre. Egyetlen bánatom hogy idõközben úgy 1200-1300an gyûltünk össze, így kissé hátrébbról voltam kénytelen nézni a Szávay Ági – Bacsinszky Timi találkozót. Lógott az esõ lába, hideg is volt. Ennek ellenére megint vörösödött a fejem… Miért nem lehet minden meccset felkonferálni a centeren? Miért csak Ági meccseit? Miért csak vele és éppen aktuális ellenfelével csinálnak on-court interjút? Én Patty Schnyder helyében minimum megsértõdnék… de õ ettõl klasszis versenyzõ, jól kezeli.

Magáról a meccsrõl sokat nem tudnék írni, Ági jobban játszott mint tegnap, keveset hibázott, támadott, jöttek a nyerõk. A második szett elején még az esõ is elkezdett szemerkélni, nem tudták hozni az adogatásukat, aztán Ági talán a legjobb pillanatban tette ezt meg 3-2es vezetésnél és onnantól már csak idõ kérdése volt, hogy megnyeri a meccset. Ági-Timi 6-2 6-3.

Mindeközben az 5ös pályán lejátszották az alsóági páros elõdöntõt, amelyet nagyon simán nyertek a Bondarenko-nõvérek a Marosi Kati – Sharon Fichman páros ellen. A vége 6-1 6-1.

Az esõ csak nem állt el, így elég sokat csúszott a Patty Schnyder – Alisa Kleybanova rangadó. Csak ezen az ágon jutott be a 8 közé a két kiemelt. Az orosz ráadásul még nem játszott a centeren. Este 6 óra elõtt valamivel aztán megjelent a két játékos, de mindössze 7 gamet tudtak lejátszani. Holnap délben folytatják a svájci 4-3as vezetésével.

Folytatása következik….

Pék Gyuri
Kérdések, javaslatok, javítások, kritikák: giorgio_boy@mailbox.hu

A fotókat készítette: Madroszkiewicz Márk

A zárócikkbe teszek linket, az egész heti gyûjteményt bárki megtekintheti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top