Connect with us

Szávay: „Érzem, hogy jó úton járok”

Nincs kategorizálva

Szávay: „Érzem, hogy jó úton járok”

Szávay Ági vasárnap óta hivatalosan is új edzõjével, Karl-Heinz Wetterrel készül. Így a legjobban jegyzett magyar teniszezõ keddtõl már Ausztriában készül a keménypályás szezonra.

Ági a Nemzeti Sportnak elmondta teljes mértékben megbízik az osztrák szakemberben, aki azt mondta, csak akkor dolgozik vele, ha megalkuvás nélkül mindent kizárólag a munkának rendel alá. Ezért az osztrák szakember csupán egy szabadnapot engedélyezett Áginak, tornagyõzelme után.

Szávay vasárnapi gyõzelme után tíz helyett lépett elõre a világranglistán, így ismét bekerült a legjobb 30 közé, de Ági célja az, hogy ismét ott legyen a közvetlen élvonalban.

Szávay Ági elárulta, hogy edzõje már a budapesti toprna elõtt is segített neki. „Fõleg mentálisan tett helyre, és után ameccseken is átlendített a nehéz pillanatokon” – mondta Ági. Hozzátette edzõje nélkül aligha nyerte volna meg a tornát.

A WTA tornáról azt mondta, hogy már az elsõ mérkõzés is nagy kihívás volt, hiszen Marosi Katalin ellen kezdett, majd jött a háromórás maratoni csata, Tathiana Garbin ellen, azon a meccsen végül az gyõzött aki kitartóbbnak bizonyult – mondta Ági. Majd egy barátnõje következett, Bacsinszki Timi, aztán Aljona Bondarenko, végül a döntõ, ahol nehéz csatában, de végül sikerült nyernie. Szávay szerint a magyar szurkolók is sokat segítettek neki. „Nagyon sokat jelentett a buzdításuk, hogy akkor is mellettem voltak, mikor pocsékul ment a játék.”

„Érzem, hogy ismét jó úton járok. Ez az év, az elsõ két hónapot leszámítva, már egyébként sem sikerült rosszul, hiszen megvertem Ana Ivanovicsot, Viktorija Azarenkát és Venus Williamset, azaz a top tizes játékosokat is, de ez a tornagyõzelem végképp megerõsít, és remélhetõleg az ellenfelek is kezdenek újra tartani tõlem” – mondta a lapnak a teniszezõ.

telesport.hu/Nemzeti Sport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top