Connect with us

Szávay nagyon nehezen, de továbbjutott

Nincs kategorizálva

Szávay nagyon nehezen, de továbbjutott

Szávay Ágnes három szoros játszmában verte az olasz Tatjana Garbint a budapesti 220 ezer dollár összdíjazású tenisztorna második fordulójában.

Rémálomszerûen kezdõdött a találkozó, a világranglista 66. helyén álló Garbin ugyanis 4:0-ra elhúzott. Szávay ebben az idõszakban pontatlanul játszott, többször könnyû helyzetbõl is a vonalon kívülre ütötte a labdát.

Szerencsére azonban nem omlott össze, és sorozatban három játékot megnyerve visszajött a szettbe. Ekkor azonban újra elbukta a szerváját, így a 32 éves olasz egy lépésre került a játszma megnyerésétõl. Ezt a lépést viszont nem tudta megtenni, Szávay 6:5-re fordított, ám neki sem sikerült kiszerválni a szettet, amelynek a sorsáról így rövidítés döntött.

Ebben Ági meggyõzõ játékkal 6–2-re ellépett, és az elsõ szettlabdáját ki is használta, igaz, nagy szerencse is kellett hozzá, hiszen a labda éppen csak átpattant a hálóról.

A második játszmában 1:1-nél Garbinnak sikerült elvennie Szávay adogatójátékát, a magyar lány azonban 3:3-nál elõbb utolérte ellenfelét, majd egy újabb elvett szervával 5:3-nál már a mérkõzésért adogathatott.

Ezzel azonban nem tudott élni Szávay, és visszaengedte Garbint a mérkõzésbe, aki 5:5-re egyenlített a második szettben. Ráadásul az olasz lány ezt követõen elnyerte ellenfele adogatójátékát, így 6:5-nél a második játszmáért szerválhatott, és végül hozta is adogatását: következhetett a döntõ szett.

A harmadik játszma Szávay-adogatással és Garbin-brékkel kezdõdött, de mire túlságosan megijedhettünk volna, a magyar teniszezõ már javította is a hibát, és õ is elvette ellenfele adogatását. Hasonló volt a forgatókönyv a következõ két játékban is, így jutottunk el 2:2-ig.

Kivételesen ekkor mindketten sikeresen adogattak egy-egy gém erejéig, de ezt követõen Garbin ismét brékelt – szerencsére Szávay lemásolta az olasz teljesítményét. Talán már nem is kell leírni, hogy ezt követõen ismét két bréket láthattunk (Ágié nagyon fontos volt, hiszen az olasz ekkor már a mérkõzésért szerválhatott).

Ki tudja, lehet, hogy a játékban maradás hatására átszakadt ekkor egy lélektani gát – annyi mindenesetre bizonyos, hogy Szávay hozta saját adogatását, majd brékelni is tudott, így 7:5-re megnyerte a harmadik szettet. Ez pedig azt jelentette, hogy az õ sikerével zárult a több mint három órán keresztül (egészen pontosan 188 percig) tartó találkozó.

A magyar lány a következõ fordulóban a svájci Timea Bacsinszky ellen lép pályára, aki három játszmában verte meg az osztrák Patricia Mayrt.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top