Connect with us

Taróczy: Rettenetesen fontos, hogy Szávaynak legyen állandó edzõje

Nincs kategorizálva

Taróczy: Rettenetesen fontos, hogy Szávaynak legyen állandó edzõje

Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszezõ szerint elsõsorban a motiváción múlik, hogy meddig tart a világelsõ Roger Federer pályafutása.

A svájci játékos bõ egy héttel ezelõtt megnyerte az angol nyílt bajnokságot, és 15 Grand Slam-trófeájával minden idõk legsikeresebb férfi teniszezõje lett, majd kijelentette, hogy a 2012-es londoni olimpiáig nem vonul vissza.

Taróczy Balázs az InfoRádió Aréna címû mûsorában kiemelte, hogy Federernek szenzációsan sikerült az idény közepe, elõször gyõzött a Roland Garroson és visszatért a csúcsra Wimbledonban.

Federer a nála jóval fiatalabb világklasszisoktól tart valamennyire, Nadallal, Djokoviccsal és Murrayvel szemben jóval gyengébb is a mérlege, mint a többiek ellen – tette hozzá.

Taróczy Balázs azt tartja különösen elismerésre méltónak, hogy Federer tavaly nyári kudarcai után vissza tudott térni a világranglista élére. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a nehéz idõszak után Federer már az õszi US Opent meg tudta nyerni.

Roger Federer nem a dolgos teniszezõk közé tartozik, õ egy zseni. Bár most azt ígérte, hogy 2012-ig játszani fog, ha a tavalyi nyárinál nagyobb gödörbe kerül, akkor könnyen elképzelhetõ, hogy a visszavonulás mellett dönt. A mostani eredmények ugyanakkor érhetõen lendületet adhatnak neki – fûzte hozzá Taróczy.

Arról is beszélt, hogy a most sérüléssel bajlódó Rafael Nadal akár Federer Grand Slam-csúcsát is megdöntheti majd.

Azt nem tudni, hogy mennyi idõ alatt nyeri vissza a formáját de hatalmas küzdõ, és külön motiválhatja, hogy Federer elvette tõle a világranglista elsõ helyét – mondta a spanyol sztárról Taróczy Balázs.

A Williams-nõvek mindig esélyek, ha indulnak

A nõi mezõnyrõl azt emelte ki, hogy nem a Williams-nõvérek léptek elõre, hanem a többiek koptak ki vagy estek – érthetetlenül – vissza.

Taróczy Balázs egyértelmûen jobbnak tartja Serenát és Venust a világranglista-vezetõ orosz Dinara Szafinánál.

A Williams-nõvérek az élmezõny többi tagjához képest szokatlanul sok versenyt kihagynak, de ha indulnak, akkor – a Roland Garrost és a salakpályás versenyeket leszámítva – mindig esélyenek számítanak.

A magyarok szereplésérõl az InfoRádióban elmondta, hogy Czink Melinda minden elismerést megérdemel, hiszen az elmúlt egy évben sokat javított a pozícióján, míg Szávay Ágnesnek elsõsorban a nála esélytelenebb riválisok ellen kellene összeszedettebben teniszeznie.

Taróczy furcsának nevezte, hogy a wimbledoni Grand Slam-torna elõtt Szávay Ágnes nem játszott füvön kisebb tornákon.

Roger Federer ezt megteheti a párizsi sikere után, de egy fiatal, feltörekvõ játékostól érhetetlen – jegyezte meg.

Taróczy Balázs hangsúlyozta: bízik benne, hogy – a budapesti alakapályás tornán gyõztes – Szávay Ágnes visszatér a legjobb formájához, mert akik elégedetlenek az összteljesítményével, azok a lehetõségei miatt bírálják, hiszen – jogosan – sokkal nagyobb potenciált látnak benne.

Egyúttal „rettenetesen fontosnak” nevezte, hogy Szávay Ágnesnek a Kuhárszky Zoltánnal januárban történt szakítás után végre ismét legyen állandó edzõje.

Farkas Dávid
inforadio.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top