Connect with us

Jelena Jankovic próbál „megjavulni”

Nincs kategorizálva

Jelena Jankovic próbál „megjavulni”

Jelena Jankovic, az egyik legismertebb szerb teniszezõnõ úgy döntött, változtat az életmódján, hogy újból nagy eredményeket érhessen el a világversenyeken.

A szerbek harmadik számú kedvence (az elsõ Novak Djokovic, a férfi tenisz-világranglista negyedikje, a második pedig a világszép Ana Ivanovic, a nõi rangsor 11. helyezettje) a WTA-lista élén kezdte az évet, jelenleg viszont csak az ötödik. Legutóbb júniusban indult nagy versenyen, Wimbledonban, ahol már a harmadik fordulóban kikapott a mindössze 17 éves, világranglista-124., elsõ wimbledoni tornáján elindult amerikai Melanie Oudintõl.

Blogjának legfrissebb bejegyzésébõl ítélve Jelena akkor magába szállt, és komoly életmód-változtatás mellett döntött. „Imádom a Coca-Colát és nagyon sok édességet eszem. A csokoládé eddig elválaszthatatlan része volt az étrendemnek, elképzelni se tudtam, hogy csak egy napra is kihagyjam. Szerencsére jó az anyagcserém, úgyhogy a súlyomért nem kell aggódnom. De ha az embernek sok energiára van szüksége, akkor nem jó minden nap szénsavas italt és csokoládét fogyasztani” – írta a szerb teniszezõ, hozzátéve, hogy június 27-i wimbledoni veresége óta egyetlen korty kólát sem ivott, kizárólag vizet vagy limonádét fogyaszt.

Édességet sem eszik, s bár a búcsú nehéz volt, szakított a hamburgerrel is. Minden apró részletre odafigyel a helyes táplálkozástól kezdve a megfelelõ mennyiségû alvásig, s ennek már érzi is a kedvezõ hatását.

Wimbledon után Jelena Jankovic két hétig pihent. „Fel akartam töltõdni, és el akartam felejteni az év elsõ felét. Ütõt se vettem a kezembe, s amikor visszatértem a pályára, már az elsõ pillanatban sokkal jobban éreztem magam. Könnyû voltam, s amire vágytam, teljesült: minden labdát elértem” – olvasható a blogban.

Mint arról a szerb sajtó beszámolt, a kéthetes szünet után a 24 éves Jelena még tíz napot Nick Bollettieri floridai teniszakadémiáján töltött, ahonnan eddig tíz világelsõ teniszezõ – köztük Andre Agassi, Boris Becker, Szeles Mónika, Martina Hingis, Marija Sarapova, Serena és Venus Williams – került ki. Július végén Stanfordban versenyzett ismét, ahol a negyeddöntõben kikapott a francia Marion Bartolitól.

xlsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top