Connect with us

Tilos a netre írkálni?

Nincs kategorizálva

Tilos a netre írkálni?

Figyelmeztették a US Open teniszjátékosait, hogy ügyeljenek arra, mit és mirõl írnak a Twitteren. A Yahoo (www.yahoo.com) szerint a kiírásokat a játékosok öltözõszobájában és más helyeken is kiragasztották.

„Önök közül sokan használják a Twittert arra, hogy a rajongóik minél többet foglalkozzanak az Önökkel kapcsolatos eseményekkel. Bármennyire népszerû is a Twitter, figyelmeztetnünk kell azonban Önöket az ezzel kapcsolatos veszélyekre, mivel sok információ sértheti a teniszvilág korrupcióellenes szabályzatát” – áll egyebek között a felhívásban.

A teniszezõk nem rajonganak a korlátozásért. Andy Rodnick, a 2003-as US Open bajnoka egy „csicsergésében” azt írta: szánalmas, hogy a US Open megpróbálja megregulázni a twitteres hozzászólásainkat.”Megértem a szabályzat fontosságát, de nem vagyok biztos abban, hogy beleszólhatnak, mirõl írjunk” – fejtette ki a véleményét.
Mint hozzátette, világos számára az is, hogy belsõ információkat nem szabad kiadni, de szerinte féleszû az, aki ezt megteszi.

A verseny szóvivõje egyetértett Rodnickkal, azonban álláspontja szerint „az új médiák korában fontos biztosítani, hogy a játék teljes mértékben szabályos maradjon”.
A különféle sportágak világában nem ritka, hogy a szervezetek figyelnek a Twitterre, mivel egyre több sportoló ezen keresztül éri el rajongóit. Jó néhány amerikaifutball-csapat például arra kérte a játékosokat, hogy ne használják a chat oldalt. A tenisz azonban az elsõ olyan sportág, amely nyíltan megpróbálja megtiltani a közösségi portál használatát a verseny tisztaságának megõrzésére hivatkozva.

A US Open küzdelmei közben a twitterezés meg van tiltva a versenyzõknek, a szervezõk azonban figyelmeztették õket arra is, hogy mi módon használhatják a portált versenyen kívül, különös tekintettel a nem publikus, magát a US Opent érintõ belsõ információkra. Ebbe tartozik például egy versenyzõ lehetséges részvétele az eseményen, vagy az idõjáráshoz, a pálya minõségéhez és a verseny kimeneteléhez kapcsolódó bármilyen adat.

A tiltás egyébként nem csak a versenyzõkre, hanem az edzõkre, ügynökökre, családtagokra és a verseny alkalmazottjaira is vonatkozik.

hirextra.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top