Connect with us

Del Potro nyerte a US Open-t!

Nincs kategorizálva

Del Potro nyerte a US Open-t!

Juan Martin Del Potro óriási csatában, öt szettben nyert az amerikai nyílt teniszbajnokság második férfi egyes döntõjében Roger Federer ellen.

Juan Martin Del Potro letaszította Federet a US Open trónjáról

Juan Martin Del Potro letaszította Federet a US Open trónjáról

Az elsõ szettben a világelsõ svájci pazarul teniszezett és viszonylag simán nyert annak ellenére, hogy Del Potro négy bréklabdát is hárított (6:3).

A másodikban folytatódott Federer remeklése és már 5:3-ra is vezetett, de a hatodikként rangsorolt argentin feltámadt és egyenlített: 5:4-nél a vonalbíró out-ot jelzett, ám Del Potro jókor kért challenge-et, ezután pedig visszavette a bréket. A szettet végül rövidítés döntötte el, ebben a hatodik helyen rangsorolt dél-amerikai volt a jobb, és kiegyenlítette Federer elõnyét.

A harmadik szettben Del Potro villogott és elhúzott egy brékkel, de a svájci egyenlíteni tudott, de ahhoz, hogy a játszma is az övé legyen kellettek ellenfelének nagy hibái, aki szinte odaajándékozta a szettet: 5:4-nél ugyanis Del Potro kétszer is kettõs hibát ütött, elõbb szettlabdához, majd játszmagyõzelemhez juttatva a svájcit.

A negyedik játszmában az argentin ismét korán elvette a világelsõ adogatását, ám az elõnyt nem tudta végigvinni, Federer visszabrékelt. A rövidítésben ismét Del Potró koncentrált jobban és egyenlített a játszmákat tekintve.

A döntõ szettben az argentin ismét elhúzott, a svájci még mindig nem tudott túllépni az elvesztett tie-break-en, hitevesztetten játszott és sokat hibázott. Del Potró 5:2-es vezetésnél – miközben Federer adogatott – két mérkõzéslabdához jutott, amit még nem tudott kihasználni, de a harmadikat már igen és megnyerte a mérkõzést.

Juan Martín del Potro, aki elõször szerepelhetett Grand Slam-torna fináléjában, megszakította Roger Federer nagy sorozatát, akinek zsinórban öt New York-i elsõség után ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top