Connect with us

Federer hatodszor döntõs a US Openen

Nincs kategorizálva

Federer hatodszor döntõs a US Openen

Roger Federer óriási csatában nyert az amerikai nyílt teniszbajnokság második férfi egyes elõdöntõjében. A Flushing Meadowsban 2004 óta 41 mérkõzésen veretlen, elsõ kiemelt svájci 2 óra 34 perc alatt 7:6, 7:5 7:5-re nyert Novak Djokovics ellen.

Novak Djokovics nem teniszezett kirobbanó formában az elmúlt két héten. Mintha tartalékolt volna a Federer elleni párbajra. Az elmúlt két évben rendre a svájci állította meg Flushing Meadowsban (tavaly a négy között, elõtte a fináléban), viszont az idei három találkozójukon kétszer a szerb nyert (Miami, Róma).

Az elsõ játszmában Djokovics brékelt elõbb és 4:2-re vezetett, de nem tudta megtartani az elõnyét, rögtön elvesztette a saját adogatását, sõt Federernek labdája volt az 5:4-hez. Végül a rövidítésben hozta a szettet. A folytatásban a szerb egyszer sem tudta elvenni riválisa adogatását, viszont õ rendre a legrosszabbkor (5:6-nál) bukta a sajátját. A publikum idõnként felállva ünnepelte a két gladiátort a látványos megoldásokért, a pazar elõadásért. Hihetetlen sebességgel teniszeztek, Federer káprázatos ütéseket produkált, de a szerb is csillogott. A második szett végén a háló is a svájcit segítette, de a harmadik hajrájában Fortuna támogatása nélkül varázsolt: a hálónak háttal, az alapvonalról, a két lába között ütött pontot érõ tenyerest. Szenzációs volt, három meccslabdát jelentett és nem is kellett sokat várnia az ünneplésre.

Az utolsó teniszezõ, aki legyõzte Roger Federert a US Openen David Nalbandian volt 2003-ban, a 4. fordulóban (3:6, 7:6, 6:4, 6:3). Igaz két évvel késõbb visszavágott a dél-amerikainak, de Juan Martin del Potro keretbe foglalhatja a svájci sikertörténetét New Yorkban.

sporthirado.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top