Connect with us

Fucsovics a felnõttek között is bizonyítana

Nincs kategorizálva

Fucsovics a felnõttek között is bizonyítana

Fucsovics Márton ugyan még csak 17 éves, de máris beírta magát a magyar teniszsport történetébe, amikor elsõ magyarként gyõzelmet aratott az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A MOL Tehetségtámogató Program idei pályázatának gyõztese élete elsõ Grand Slam viadalán, a US Open junior férfipárosának döntõjén aratott történelmi sikert a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán. A magyar teniszsportág az utóbbi idõben számos tehetséget mutatott fel, gondoljunk csak Szávay Ágnesre, vagy a szintén junior korú Babos Tímeára. Most azonban férfi fronton is erõsödik a mezõny. A magyar szakemberek olyannyira elismerik Márton teljesítményét, hogy azt jósolják, õ lehet hazánk újabb férfiteniszezõje, aki a legjobb száz közé kerül.

Fucsovics Mártonnak egy síelés alkalmával ajánlották a teniszt, amely újdonság volt számára, hiszen senki sem teniszezett a családban. Négy és fél évesen még a hálót sem érte fel, de az eredmények aztán hamar igazolták, hogy jó döntés volt letenni a voksot e sportág mellett. 12 évesen már számos tornagyõzelmet aratott Olaszországban, Szlovákiában vagy Franciaországban, de természetesen az itthoni eredmények sem maradtak el. A korosztályos országos bajnokságon nyolcszor állhatott a dobogó legfelsõ fokára, és stabil tagja lett az utánpótlás válogatottnak is (2008-ban, Csehországban például Európa-bajnoki címet szereztek csapatban). A fiatal tehetség aztán 2007 õszétõl került a németországi First-Line teniszakadémiára, ahol azóta is készül a különbözõ viadalokra.

„Magyarországon sajnos nem lett volna esélyem arra, hogy olyan szinten készüljek, ami szükséges a nemzetközi sikerek eléréséhez, kint viszont minden feltétel adott. Erõs edzõpartnerekkel és nagyon felkészült edzõkkel, különbözõ borítású pályákon gyakorolhatunk napi négy-öt órákat, amely elengedhetetlen a fejlõdéshez. E mellett erõnléti edzéseket is végzünk, szintén a komplexumon belüli konditermekben, hiszen minden adott egy helyen – nyilatkozta Fucsovics Márton. Arra a kérdésünkre, hogy mennyire teher vagy motiváló tényezõ a jövõbeli elvárás a következõket válaszolta a fiatal tehetség: – Engem maximálisan motivál és örülök neki, hogy számítanak rám. Az esélytelenek nyugalmával mentem életem elsõ Grand Slam tornájára és rendkívül boldog vagyok, hogy elsõ magyar gyõztesként térhettem haza Amerikából. Ez igazi megtiszteltetés. Ugyanakkor helyén kezelem a dolgokat és tudom, hogy legalább 2-3 év komoly edzés és gyakorlás vár még rám, ahhoz, hogy profiként felnõtt versenyen is eredményeket érjek el. Szerencsére a menedzserem és egyben nagyon jó barátom, Joó György intézi és szervezi a mérkõzéseimet, utazásaimat, mindazt, ami eddig hosszú évekig a szüleimre hárult, így nekem csak a teniszre kell koncentrálnom. Az elsõ hét fokozott érdeklõdése és interjúsokaságok után azonban hamar vissza kellett térni a mindennapokba, hiszen a teniszen kívül a tanulás is feladatokat állít a 17 éves magántanuló számára:

„Jelenleg a vizsgáimra készülök és tanulok, hiszen a versenyek és felkészülések között erre kevés idõm marad. A párnapos pihenõt kihasználva azért találkozom a barátaimmal is. A sûrû versenyprogram miatt idén nyáron csak három hetet töltöttem az akadémián, így október 12-én már indulok is vissza Németországba, hogy megkezdjük a téli edzésprogramot.”

forrás:sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top