Connect with us

Karlovic a rekordot jelentõ 78 ász ellenére kikapott

Nincs kategorizálva

Karlovic a rekordot jelentõ 78 ász ellenére kikapott

Tomás Berdych ötjátszmás mérkõzésen legyõzte Marin Cilicet a teniszezõk Davis-kupa elõdöntõjében, így Csehország 2–0-s elõnyre tett szert a Horvátország elleni párharcban. Az elsõ napon Spanyolország is megnyugtató elõnnyel vezet Izrael ellen.

Tomás Berdych 3 óra 48 perces csatában legyõzte Marin Cilicet, az ötjátszmás csata elején mégis mindenki az elsõ meccsrõl beszélt. Ivo Karlovic és Radek Stepánek mérkõzése ugyanis hatalmas küzdelmet, egy perc híján hatórás harcot hozott. Olyat, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül.

Ivo Karlovic világrekordot jelentõ 78 ászt ütött, 6:7, 7:6, 7:6, 6:7, 16:14-re mégis Radek Stepánek nyert, elõnyhöz juttatva Csehországot. Az 5 óra 59 perces csata hosszúságában megközelítette John McEnroe és Mats Wilander 1982-es, 6 óra 22 perces Davis-kupa-klasszikusát.

„Úgy éreztem magamat, mint egy bokszoló, aki végigküzdött 10 menetet. Mindenem fáj” – mondta szomorúan a horvátok 208 centis óriása, aki négy mérkõzéslabdát hagyott kihasználatlanul az utolsó játszmában és mindssze kétszer vesztette el adogatójátékát az összecsapáson.

„Olyan volt, mintha egy fal elé állítottak volna, ahonnan csak záporoznak felém a labdák” – ecsetelte az érzéseit Stepánek a meccs után.

„Tudtam, hogy hihetetlenül jól fog szerválni, mert számítottam rá, de nyugalomra intettem magamat, és vártam a lehetõségre” – árulta el a siker titkát a csehek kedvence, aki csodálatosnak nevezte a mérkõzést, mert a hazájáért küzdhetett.

Az „ászspecilalista” Karlovic a saját maga, az idei Roland Garroson felállított rekordját döntötte meg a 78 védhetetlen adogatással, májusban „csupán” 55-ig jutott az égimeszelõ.

A mérkõzés maga is hozott rekordot, Stepánek és Karlovic a 82 lejátszott gémmel beállította Richard Ashby és José Medrano csatáját. Ha valaki nem tudná, a két nem éppen a világ élvonalába tartozó teniszezõ 1991-ben az amerikai zóna II. csoportjában, a Barbados–Bolívia összecsapás keretében vívott maratoni küzdelmet, kifulladásig. Eddig ez volt a leghosszabb mérkõzés a gémek számát tekintve azóta, hogy 1989-ben megszüntették a döntõ játszma rövidítéseit a Davis-kupában.

A poreci tomboló közönség nagy bánatára Tomás Berdych is megnyerte ötszettes csatáját Marin Cilic ellen, így Csehország közel került a továbbjutáshoz az elsõ nap után. A 2005-ös Dk-gyõztes horvátok veresége azért is lenne meglepõ, mert hazai pályán az elmúlt 12 évben mindössze egyszer vesztettek el Dk-párharcot. A csehek – akik legutóbb, még Csehszlovákiaként, 1982-ben nyerték meg a férfi teniszezõk legrangosabb válogatottak közti vetélkedését – viszont 13 éve nem játszottak elõdöntõt a sorozatban.

A másik párharcban a spanyolok – Rafael Nadal és Fernando Verdasco nélkül is – simán vezetnek 2–0-ra a korábban meglepetésre a svédeket és oroszokat is legyõzõ Izrael ellen, miután sem David Ferrernek, sem Juan Carlos Ferrerónak nem esett nehezére három játszmában legyõzni Harel Levyt, illetve Dudi Selát.

A horvát–cseh front szombaton a Roko Karanusic, Lovro Zovko–Lukas Dlouhy, Jan Hájek párosütközettel folytatódik, míg a spanyolországi Murciában Feliciano López, Tommy Robredo–Jonathan Erlich, Andy Ram mérkõzés következik.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top