Connect with us

Agassi drogozott, majd hazudott, hogy megússza

Nincs kategorizálva

Agassi drogozott, majd hazudott, hogy megússza

Részletes vallomást tett önéletrajzi könyvében a volt teniszsztár Andre Agassi arról, hogyan élt kábítószerrel, illetve tussolta el pozitív doppingtesztjét hazugságokkal.

Andre Agassi õszinte vallomása

Andre Agassi õszinte vallomása

Az Open (Nyílt) címû, hamarosan megjelenõ memoárban a jelenleg 39 éves amerikai leírja, hogy asszisztense révén ismerkedett meg a metamfetaminnal.

„Kiöntött egy keveset a dohányzóasztalra, én pedig felszippantottam. A heverõn hátradõlve rögtön megbántam az egészet, de aztán olyan eufória tört rám, amely minden negatív gondolatot kisöpört a fejembõl. Soha nem éreztem ennyire élettelinek, energikusnak magam. A pincétõl a padlásig kitakarítottam a házat, leporoltam a bútorokat, megcsináltam az ágyakat.”

Késõbb a nyolc Grand Slam-trófeával büszkélkedõ zseni a New York-i repülõtéren értesült róla, hogy pozitív lett a doppingtesztje. Elmondása szerint olyan volt, mintha halálos betegségérõl szerzett volna tudomást, ezért azt hazudta az ATP-nek írt levelében, hogy véletlenül beleivott asszisztensének „feljavított” italába.

„Szégyelltem magam, és megfogadtam, hogy ezzel vége a történetnek. Szerencsére az ATP szemet hunyt a dolog felett” – írja könyvében a sportág 2006-ban visszavonult fenegyereke.

Félelmei nem voltak alaptalanok, amit két késõbbi eset is példáz: 2007-ben Martina Hingis kétéves eltiltást kapott kokainhasználatért, míg idén júliusban Richard Gasquet két hónappal megúszta a pozitív drogtesztet.

A francia játékos azzal védekezett, hogy akkor került a szervezetébe a kokain, amikor megcsókolt egy nõt egy szórakozóhelyen.

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke magyarázatot vár az ATP-tõl, hogy Agassi miként úszhatta meg a doppingolásért járó büntetést. A sportvezetõ egyben csalódottságának adott hangot, hogy Agassi a múltban ilyen dolgokat követett el, pedig mint a fiatalok példaképe éppen neki kellene felhívnia a figyelmet a dopping veszélyeire.

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top