Connect with us

Szafin legyõzte Davigyenkót

Nincs kategorizálva

Szafin legyõzte Davigyenkót

A Moszkvában zajló 1.08 millió dollár összdíjazású kemény pályás ATP-tenisztorna egyeseinek küzdelmében az elsõ fordulóban búcsúzott az elsõ helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko, akit honfitársa, Marat Szafin gyõzött le három játszmában.

Marat Szafin három szettben verte honfitársát

Marat Szafin három szettben verte honfitársát

Davigyenko vasárnap a sanghaji tornán diadalmaskodott, a döntõben a korábbi világelsõ spanyol Rafael Nadalt gyõzte le két játszmában. Ezúttal azonban az ATP-világranglista hatodik helyezettje hazai pályán volt kénytelen korán búcsút mondani: a nagy küzdõ, Marat Szafin le tudta õt gyõzni.

Az elsõ játszma a papírformának megfelelõen még Davigyenkóé lett, ám utána Szafin egyenlített, majd egy sima szettet hozva végül megnyerte az összecsapást.

A két orosz kiválóságnak ez volt a nyolcadik randevúja egymással a küzdõtéren, Szafinnak ezzel a gyõzelemmel sikerült kiegyenlítenie. Moszkvában harmadszor mérkõztek meg, Szafin ott 2–1-re vezet.

Úgy látszik, Davigyenkóból a jelek szerint a kelleténél többet is kivett a sanghaji torna, nem sikerült kipihennie magát. Bár az is elképzelhetõ, hogy a nála egy évvel idõsebb, de már az év végi visszavonulás gondolatával foglalkozó, januárban errõl nyilatkozó, jobb sorsra érdemes Szafin hazai környezetben még egyszer, utoljára nagy dobásra készül.

Mindig találgatásokra adnak okot Davigyenko furcsa vereségei, az ATP-világranglista 76. helyezettje elleni kiesés az elsõ fordulóban is éppen beleillene ebbe a sorba, ha nem Marat Szafinnak hívnák a legyõzõt, aki ráadásul Moszkvában nyert.

Davigyenko idei mérlege 49 gyõzelem és 13 vereség, négy ATP-tornát sikerült megnyerni, eközben Szafin 14/19-es mérleget tudott felvonultatni a moszkvai torna elõtt.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top