Connect with us

Balázs Attila sorozatban negyedszer döntõs

Nincs kategorizálva

Balázs Attila sorozatban negyedszer döntõs

Úgy látszik, újabban nem tudja a döntõnél alább adni Balázs Attila: 21 éves Davis-kupa-játékosunk a negyedik egymást követõ versenyén jutott el a fináléig.

Ráadásul mind a négy 15 000 dolláros torna volt, tehát eggyel magasabb kategóriás, mint amilyeneken korábbi sikereit aratta, és mivel a legutóbbit meg is nyerte, immár kilenc meccses gyõzelmi szériában van.

Csütörtökön, a kéthetes iráni túra második viadalán már az elõdöntõt játszotta délelõtt – azért ilyen szokatlan idõpontban, mert a helyi televízió élõben közvetítette a rangadót. Rangadót – írjuk, merthogy Attila ugyanazzal a szerb David Szaviccsal csapott össze, akivel az elõzõ verseny döntõjét vívta, és akit akkor 6:0, 7:6-ra megvert. De ez a meccs teljesen más volt.

Ezúttal a negyedik kiemelt szerb kezdett jobban, sokkal jobban, mert a magyar fiú 2:1-es vezetésénél négy break-labdát is hárított, és ez olyan lelki pluszt adott neki, hogy már nem is vesztett több játékot ebben a játszmában. Miközben az ellenfél szinte tökéletesen teniszezett, Balázs gödörbe került, a második szettben már 5:2 volt az állás oda, így Szavics a meccsért szervált.

A dupla brékelõny és a 30:0-s vezetés sem bizonyult azonban elégnek számára!

Balázs Attila ugyanis gyönyörû befejezõ ütésekkel visszahozta a gémet, majd némi nehézségek árán hozta az adogatását (5:4). Ekkor Szavics újra a meccsért szerválhatott. Mindhiába, mert az ekkor már lazán játszó Balázs egyenlített, és a következõ két játékot már lendületbõl hozta, ezzel a szett is meglett. Ez olyannyira megviselte a nagy küzdõ hírében álló szerbet, hogy feladta a meccset.

Az immár Szatmáry Adrián felügyelete mellett készülõ Balázs így újabb 14 ATP-ponthoz jutott, és amikor ezt bekönyvelik a neve mellé, megelõzi a világranglistán a jelenlegi legjobb magyart, a héten Csehországban versenyzõ, és ott az elsõ fordulóban kikapó Kellner Ádámot, aki jelenleg a 341. pozíciót foglalja el. Az õrségváltásra várhatóan november 30-án kerül sor.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top