Connect with us

Del Potro lesz Davigyenkó ellenfele a döntõben

Nincs kategorizálva

Del Potro lesz Davigyenkó ellenfele a döntõben

Juan Martín del Potro vívja a Reger Federert legyõzõ Nyikolaj Davigyenkóval a londoni ATP-világbajnokság döntõjét, miután az argentin játékos nagy csatában, három játszmát követõen 6:7, 6:3, 7:6-ra legyõzte a svéd Robin Söderlinget az elõdöntõben.

Juan Martín del Potro döntõzhet

Juan Martín del Potro döntõzhet

Miután Nyikolaj Davigyenko megverte Roger Federert az elõdöntõ elsõ mérkõzésén, biztos volt, hogy a világranglista elsõ négy helyezettje közül egy sem jut be a vb fináléjába. Azért, hogy az orosszal megküzdhessen, Juan Martín del Potro és Robin Söderling szállt harcba. Idénybeli és vb-n mutatott formájuk, illetve egymás elleni eredményeik (1–1) alapján is nehéz volt arra tippelni, hogy melyikük lehet esélyesebb a továbbjutásra.

Az elsõ játszma szorosan alakult, ahogy két koncentrált teniszezõ mérkõzésén lenni szokott, mindkettõ elsõsorban a saját adogatására ügyelt, ennek ellenére Del Potrónak több lehetõsége is lett volna a szett elején brékelni, ám elszalasztotta ezeket.

A rövidítésben pedig látványosan összeomlott az argentin, ekkor ütötte elsõ kettõs hibáját, és az alapvonalról is több ki nem kényszerített hibája volt, Söderling pedig köszönte szépen, és 7–1-re megnyerte a tie-breaket.

A második játszma kevésbé színvonalas játékot hozott, Söderling mintha kivárásra játszott volna, Del Potro pedig nehezen szedte össze magát, így ebben az idõszakban tulajdonképpen szervapárbajjá egyszerûsödött a mérkõzés. A tandili születésû argentin végül hatodik bréklabdáját értékesítette, így 6:3-ra megnyerte a játszmát.

A döntõ szett érdekesen alakult, ugyanis 3:2-nél Söderling kegyetlenül kihasználta elsõ bréklehetõségét, 21 éves ellenfele azonban rögtön megismételte a mutatványt, míg a folytatásban esélyük sem volt az elsõ adogatásaikat 71, illetve 70 százalékban beütõ játékosoknak ellenfelük játékának elnyerésére.

A rövidítésben végül Del Potro javára billent a mérleg nyelve (7–3), így a fiatal dél-amerikai US Open-gyõzelme után újabb nagy siker kapujában áll.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top