Connect with us

Djokovics nehezen gyõzött Davigyenko ellen

Nincs kategorizálva

Djokovics nehezen gyõzött Davigyenko ellen

A Londonban zajló ATP-világbajnokságon a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics elveszette ugyan az elsõ játszmát a hatodikként rangsorolt orosz Nyikolaj Davigyenko ellen, de utána felkelt a padlóról: egyenlített, majd fordított, így gyõzelemmel mu

Novak Djokovics szetthátrányból fordított

Novak Djokovics szetthátrányból fordított

Hihetetlen lendülettel vetette bele magát a mérkõzésbe Djokovics, mintha az elsõ játszma elsõ adogatójátékában rögtön meg akarta, és meg is tudta volna nyerni az egész találkozót. Ebbõl aztán 1:0-s elõny lett, nem több. A második játékban nagyot küzdöttek a felek, de Davigyenko ki tudott egyenlíteni. A folytatásban mindketten hozták saját adogatójátékukat, majd az egyre kapkodóbbá váló szerb elkezdett biztosnak látszó labdákat rontani – ettõl persze még idegesebb lett, játéka így még jobban szétesett –, ezt a biztosra játszó, rutinos orosz jól kihasználta, és két brékkel 6:3-ra megnyerte az elsõ játszmát.

Miután Davigyenko nyerte a második szett elsõ gémjét, félõ volt: a lendületbe jött orosz elgázolja a jobb sorsra érdemes, de pocsék napot kifogó Djokovicsot. A szerb azonban felállt arról a padlóról, ahová önmagát küldte, és 4:4-ig tartotta a lépést ellenfelével: mindig egyenlített. Utána azonban elvette ellenfele adogatását, majd behúzta a sajátját, így ledolgozta szetthátrányát.

Ekkor már a szerb végképp megtalálta saját játékát, lenyugodott, letisztult, és egyszerûen felõrölte a sablonos oroszt. A harmadik szett Djokovics brékjével indult, majd hozta a sajátját: zsinórban öt játékot csinált a szerb. Ki az, aki innen megállítja? Csak kevesen. Davigyenkóban azonban maradt még erõ, támadóbb szellemû taktikára váltott, ez arra volt elég, hogy 3:2 után elképesztõen nehezen adja meg magát. De végül csak megadta… Igaz, közben a mérkõzés legjobb, egyben a legizgalmasabb adogatójátékét láthatták a nézõk.

Djokovics 5:4 után a mérkõzésért adogathatott, de Davigyenko nem engedte végkifejlethez ellenfelét és a mérkõzést: újra brékelt, a mérkõzésen harmadszor. Hogy utána semmire veszítse el a saját adogatását. A szerb újfent a gyõzelemért adogathatott. És ezt már nem szúrta el: 2:46 órás csatában nyert Djokovics és gyõzelemmel kezdte a vb-t.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top