Connect with us

Federer Murray ellen is fordítani tudott

Nincs kategorizálva

Federer Murray ellen is fordítani tudott

Roger Federer a férfi teniszezõk londoni világbajnokságán ismét szetthátrányból nyert.

Roger Federer továbbjutása még nem dõlt el

Roger Federer továbbjutása még nem dõlt el

Az elsõ fordulóban Fernando Verdasco ellen fordító svájci ezúttal Andy Murrayt múlta felül úgy, hogy az elsõ játszmát elveszítette, ám két gyõzelme ellenére még nem jutott tovább a csoportból. Újabb gyõzelmének köszönhetõen Federer már biztosan a világranglista élén zárja az évet.

Az egymás elleni mérlegüket tekintve Murray volt az esélyesebb – ráadásul a tavalyi, sanghaji évadzáró vb-n is õ nyerte kettejük csatáját –, hiszen kilenc eddigi összecsapásukból haton õ gyõzött. Federer azonban világelsõként lépett pályára, ami kötelezte a jó teljesítményre.

Murray kissé idegesen kezdett, az elsõ játékban rögtön ütött egy kettõs hibát, majd el is bukta az adogatását, azonban egybõl javított, és visszavette azt. A bombaerõs adogatásból és kettõs hibából egyaránt sokat produkáló skót 3:2-es vezetésénél újból brékelte Federert, aztán 5:3-nál, ha nem is könnyen, de kiszerválta a szettet.

A második játszmában az elsõ három szervagémét semmire nyerte a svájci, majd 3:2-nél brékelõnybe került. Murrayhez hasonlóan õ is végigvitte innen ezt az elõnyt, és 6:3-mal egyenlített.

A döntõ szettben Murray jutott 1:0-s elõnyhöz, hogy aztán néhány perc múlva már 5:1-es hátrányban legyen. A skót játékos 1:4-nél már a hetedik kettõs hibájánál tartott, amihez a meccs végéig hozzátett még egyet, és bár három mérkõzéslabdát hárított, a negyediket már nem tudta, így kettejük közül Federer maradt veretlen a tornán.

Ennek ellenére a svájci még nem jutott tovább a csoportból, sõt egy Juan Martín del Potro elleni esetleges vereséggel még könnyen ki is eshet.

A Murray elleni gyõzelme egyben azt is jelenti Federer számára, hogy a világranglista élén zárja az idei évet. A svájcit Rafael Nadal taszíthatta volna le a trónról, ám a spanyol hétfõi, Robin Söderling elleni veresége, valamint Federer két sikere után már biztosan nem lesz trónfosztás idén.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top