Connect with us

Milliárdosok klubja, csak Andy Roddick hiányzik

Nincs kategorizálva

Milliárdosok klubja, csak Andy Roddick hiányzik

A londoni O2 Arenában csatáznak egymással vasárnaptól vasárnapig 2009 legjobb férfi teniszezõi. Ez lesz az esztendõ utolsó rangos eseménye a sportágban a december 4-i Davis-kupa-döntõ elõtt.

Andy Roddick térdsérülése miatt lépett vissza

Andy Roddick térdsérülése miatt lépett vissza

Értékes emberek… Õk nyolcan – Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovics, Andrew Murray, Juan Martín del Potro, Nyikolaj Davigyenko, Fernando Verdasco és Robin Söderling – együtt 128 millió 442 ezer 137 dollárt kerestek eddig a tenisszel, ami több mint huszonhárommilliárd forint.

Hatalmas sztárok õk, már mindannyian az angol fõvárosban, Londonban, a következõ olimpia színhelyén tartózkodnak, ahol vasárnap kezdetét veszi az úgynevezett Barclays ATP World Tour Finals, amelyet nyugodtan nevezhetünk a hivatásos férfiteniszezõk világbajnokságának.

Ezen ugyanis már csak a legjobbak vesznek részt, nincsenek elsõ fordulós alibimeccsek ismeretlen, mégis veszélyes alsóbb kategóriás játékosok ellen – már csak azért sem, mert más a lebonyolítási rendszer is, mint a „mezei” ATP-tornákon vagy a Grand Slam-viadalokon.

Itt csoportmérkõzések lesznek, hogy aztán a két kvartett elsõ két helyezettjének keresztbejátszása döntse el, ki kerül a fináléba, amelyet jövõ vasárnap, november 29-én rendeznek meg, és amelynek gyõztese 1 millió 630 ezer dollárral gazdagodhat. Az indulók elvileg a világ jelenlegi legjobbjai, vagyis a legutóbbi, november 16-án kiadott világranglista elsõ nyolc helyezettje. Azért írjuk, hogy elvileg, mert gyakorlatilag mégsem – Andy Roddick lemondta a részvételt.

Az amerikai térdsérülésre hivatkozva kedden bejelentette, hogy nem indul Londonban, és aligha beszélt mellé, mert már több mint egy hónapja nem indult tornán. Személyében egy volt világelsõvel lett szegényebb a verseny, de hozzá kell tenni, hogy az év második felében mutatott formájával nem sokat tudott volna hozzátenni a világbajnoksághoz a Wimbledonban még remeklõ 2003-as US-Open gyõztes. Idei utolsó hat meccsébõl ugyanis csupán kettõt tudott megnyerni…

Ám aki számít, ott van, például az elõzõ esztendõk nagy négyese, a vb-t korábban már négyszer is megnyerõ Roger Federer, az ezen a viadalon még sohasem diadalmaskodó Rafael Nadal, a címvédõ, és az elmúlt hetekben fantasztikus formát mutató Novak Djokovics, valamint a világbajnokságot Nadalhoz hasonlóan még nem nyerõ, az év végére Federerhez hasonlóan kissé leeresztõ Andy Murray.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top