Connect with us

Nadal öt meccslabdát hárítva jutott tovább

Nincs kategorizálva

Nadal öt meccslabdát hárítva jutott tovább

A világranglista-2. Rafael Nadal rosszul játszva, ám hatalmasat küzdve jutott tovább a párizsi férfi tenisztorna második fordulójából honfitársa, Nicolás Almagro ellen.

Rafael Nadal rosszil játszva is gyõzni tudott

Rafael Nadal rosszil játszva is gyõzni tudott

Nadal feleannyi nyerõt ütött a mérkõzésen, mint Almagro, ám egy évvel idõsebb vetélytársa a második játszmában öt mérkõzéslabdát is veszni hagyott, így végül Nadal 3:6, 7:6, 7:5-re nyert.

Nem Marat Szafin utolsó mérkõzése volt a nap egyetlen figyelemre méltó eseménye a párizsi Bércy csarnokban zajló férfi tenisztornán. Rafael Nadal honfitársával, Nicolás Almagróval vívott hatalmas csatát.

Az elsõ szett az elõzetes változásokkal ellentétben simán lett Almagróé 6:3-ra. A murciai születésû játékos megérdemelten jutott elõnyhöz, mindkét bréklabdáját kihasználta, és „megfogta” honfitársát.

A második szettben is a kevésbé esélyes Almagro dominált a szett elején, azonban egyre több hibát vétett – ha úgy tetszik, többször is megremegett a keze –, aminek következtében Nadal vette át az irányítást, sõt szettlabdáig is jutott, azonban hibázott, Almagro pedig 5:5-re alakította az állást.

A Nadalnal egy évvel idõsebb, 24 éves Almagro – aki profi karrierje során korábban még sohasem gyõzte le aktuális ellenfelét – azonban elvette a korábbi világelsõ adogatását, annak ellenére, hogy néha már-már megnyert poént is odaajándékozott ellenfelének.

6:5-nél Almagro három mérkõzéslabdához jutott, azonban mindegyiket elhibázta, sõt újabb kettõ következett, a labda azonban mindkétszer szélesre pattant, Nadal pedig törvényszerûen megnyerte a rövidítést (7–2). A második szettben Almagro 24 nyerõ ütésével szemben Nadal 10-t ütött(!), ám a murciai így sem tudta megnyerni a találkozót.

A döntõ szett elején Nadal nem tudott élni lélektani elõnyével, Almagro közel volt a 4:1-hez is, ám végül 3:2-re módosult az állást. 4:3-nál Almagro ápolást kért sérülése miatt, izomgörcse azonban a folytatásban sem hagyott alább, ennek ellenére elvette a mallorcai adogatását (5:3).

Hiába adogatott azonban újra a mérkõzésért Almagro, a világranglista-2. ismét egyedülálló küzdeni tudását húzta elõ a talonból, és szépített, majd egyenlített és a mérkõzést is megnyerte.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top