Connect with us

Söderling Djokovicsot is legyõzte

Nincs kategorizálva

Söderling Djokovicsot is legyõzte

A svéd Robin Söderling meglepetésre simán megverte Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokság második fordulójában. A svéd játékos 7:6, 6:1-re gyõzte le szerb ellenfelét, így két mérkõzés után százszázalékos.

Robin Söderling elõdöntõs

Robin Söderling elõdöntõs

A Djokovics–Söderling mérkõzés elõtt a világelsõnek tapsolhatott a közönség. A londoni O2 csarnok publikuma elõtt az ATP Tour szervezõi az Andy Murray elleni gyõzelmével a 2009-es világranglista-elsõségét bebiztosító Roger Federert köszöntötték, aki ezzel visszavette Rafael Nadaltól 2008-ban elvett trónját.

Az ünneplést követõen már a játéké volt a fõszerep, s magas színvonalú csatát várhatott a nagyérdemû, hiszen a B-csoport összecsapásán az elsõ fordulóban egyaránt nyerõ Novak Djokovics és Robin Söderling feszült egymásnak.

Az elsõ játszmában Söderling elsõsorban nagy tartásáról tett tanúbizonyságot, hiszen többször is elõnyre tehetett volna szert fontos lélektani pillanatban, ám az év végére kiváló formába lendülõ szerb visszaverte a rohamokat.

A rövidítésben ennek ellenére Söderling volt a jobb, és szoros tie-break (7–5) után megnyerte az elsõ játszmát.

Djokovics meglepõ módon teljesen összeomlott a svéd játszmaelõnyétõl: a második szettet Söderling hasonlóan pontos játékkal folytatta, mint az elõzõben tette, a szerb lomha mozgásából pedig az tûnt ki, hogy elvette a kedvét a folytatástól a svéd játékos.

Söderling rögtön a szett elején brékelõnyre tett szert, majd sorra nyerte a játékokat, Djokovics csak a saját adogatásainál tudta felvenni a harcot ellenfelével, ám a 25 éves játékos megérdemelt gyõzelmet könyvelhetett el, miután életében elõször legyõzte világranglista-3. riválisát.

Söderling az elsõ svéd teniszezõ Jonas Björkman 1997-es sikere óta, aki bejutott a legjobb négy közé az ATP-vb-n. Érdekesség, hogy sorozatban ez a második vb – a legutóbbi öt viadalon pedig a negyedik –, amikor a 8. helyen rangsorolt játékos továbblép az elõdöntõbe.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top