Connect with us

Szávay Ágnes nem rivalizál Czink Melindával

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes nem rivalizál Czink Melindával

Felemás esztendõt zárt Szávay Ágnes, aki évértékelõ sajtóbeszélgetésén elmondta, hullámvölggyel indult és azzal is végzõdött az idei szereplése, a csúcspont pedig számára a budapesti Grand Prix megnyerése volt.

A világranglista 40. helyén álló teniszezõ elárulta, jövõre nemcsak a legrangosabb versenyeken fog elindulni, több kisebb tornán is részt vesz majd.

Edzõváltás, hullámvölgyek, betegségek és egy ragyogó budapesti tornagyõzelem jellemezte Szávay Ágnes ez évi teljesítményét. A magyar teniszezõ 2009-tõl Karl-Heinz Wetterrel dolgozik együtt, a vele végzett munka jövõre érhet be igazán.

„A 2009-es esztendõ számomra hullámvölggyel kezdõdött és azzal is zárult. Egy edzõváltás is történt az idén, ami miatt kicsit megtorpantam. Az év csúcspontjának egyértelmûen a budapesti Grand Prix megnyerése számított, fantasztikus élmény volt hazai pályán gyõzedelmeskedni. Sokszor voltam beteg, emiatt nem volt tökéletes a fizikumom. Sok mérkõzést azért veszítettem el, mert a kiélezett helyzetekben nem volt megfelelõ a kondícióm.”

Újságírói kérdésre válaszolva Szávay elmondta, Czink Melindát nem tekinti riválisának, szurkolnak egymásnak, és az sem zárható ki, hogy jövõre párosban is szerepelnek majd egy tornán. Ez már idén is a tervek között szerepelt, de nem sikerült egyeztetniük a versenynaptárjukat, a 2010-es januári szezonkezdetre pedig Szávay már megegyezett a kazah Jaroszlava Svedovával a párosbeli indulásról. Utána azonban még az is elképzelhetõ, hogy állandó magyar partnerre talál Czink személyében…

„Nem szeretném elhanyagolni a párost az egyes miatt, mert érzem, hogy szüksége van rá a kondíciómnak és az önbizalmamnak is – tette hozzá a soltvadkerti illetõségû teniszezõ. – Hétfõn kezdõdik az alapozás, és hiszem, hogy a munka a következõ szezonra beérik.

Változás lesz még, hogy 2010-ben nemcsak a legrangosabb eseményeken indul, hanem kisebb tornákon is, mivel jót tesznek az önbizalmának a gyõztes mérkõzések.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top