Connect with us

Ferrer továbbnövelte a spanyolok elõnyét

Nincs kategorizálva

Ferrer továbbnövelte a spanyolok elõnyét

David Ferrer drámai csatában, öt játszmában gyõzte le Radek Stepáneket a tenisz Davis-kupa döntõjének második mérkõzésén, és ezzel Spanyolország már 2:0-ra vezet Csehországgal szemben.

Hatalmas csatában gyõzött a spanyol

Hatalmas csatában gyõzött a spanyol

Rafael Nadal gyõzelme után David Ferrerre és Radek Stepánekre összpontosult a figyelem. A mérkõzés elõtt az év végére remek formát mutató cseh játékos számított az esélyesebbnek és a mérkõzés a papírforma szerint kezdõdött, ahol a spanyol játékos pillanatok azatt kettõs szetthátrányba került.

Tudniillik a barcelonai Palau Sant Jordi komplexumban az elsõ két játszma után a Davis-kupában remeklõ Stepánek 6:1, 6:2-re vezetett, és uralta a pályát. Hiába a hazai környezet, hiába a salak, Ferrer nem tudott mit kezdeni a cseh pontos játékával, és csak kereste a helyét a pályán.

Ferrer nagyon megszenvedett a saját adogatásaival, Stepánek pedig a bréklehetõségek felét kihasználta, a spanyol pedig már-már kínosan nem tudott hozzászólni a mérkõzéshez – erejébõl annyira futotta, hogy kétszer elvette ellenfele adogatójátékát.

A harmadik szettben aztán összeszedte magát a 27 éves, valenciai születésû játékos, és egyre többször megszorongatta az elõzõekhez némileg talán többet hibázó ellenfelét, és két brékkel 6:4-re megnyerte a játszmát.

Ferrer érezhetõen erõre kapott, a negyedik játszmában ráadásul már fejben is „összeszedte” magát, mind a három bréklehetõségét kihasználta, mg Stepáneknek hiába volt több fogadóelõnye, csak kettõt tudott kihasználni, Ferrer egyenlített.

Következett a döntõ játszma, a katalán közönség remek hangulatot teremtett – bár a csehek kemény magja, a futballista, Jan Koller által vezetett csoport sem maradt el a szurkolásban –, és az összecsapás is felnõtt színvonalában az elvártakhoz. Stepánek 4:3-as vezetésnél bréklabdát hibázott úgy, hogy egy már-már megnyert poénnál fél méterrõl (…) a hálóba ütötte a labdát.

A hiba késõbb végzetesnek bizonyult, mert 6:6 után Stepánek szervájánál Ferrer nyerte meg a gémet, és hatalmas csatában, szinte a salakról felállva megnyerte a kiélezett összecsapást. A mérkõzés 4 óra 17 percig tartott.

Stepánek egyébként hat mérkõzés után szenvedett újra vereséget a DK-ban, korábban Jo-Wilfried Tsonga tudta csak megverni a nyolcaddöntõben, azóta három egyes és három párosmeccset vívott meg sikerrel.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top