Connect with us

Változások az olimpián

Nincs kategorizálva

Változások az olimpián

Felkerült a 2012-es londoni nyári olimpia programjára a teniszezõk vegyes páros küzdelme, továbbá a pályakerékpárosoknál cserélõdtek a számok. Errõl a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága döntött csütörtöki ülésén.

A NOB tájékoztatása szerint a programváltozás azt a célt szolgálja, hogy több nõi sportoló vegyen részt az ötkarikás játékokon, ugyanis a mostani döntés nyomán a pályakerékpárosoknál a pekingi 35 résztvevõrõl 84-re nõ ez a szám Londonban. Ez azt is jelenti, hogy a sportág olimpikonjainak 45 százalékát adja a gyengébbik nem a pekingi 19-cel szemben.

A pályakerekesek esetében kikerült a programból mindkét nemnél az egyéni üldözéses viadal és a pontverseny, míg a férfiaknál a madison is „áldozatul esett”. A versenyzõk egyébként nem örülnek a változtatásnak, s elsõsorban az egyéni üldözéses viadal kiesésével nem értenek egyet, mivel azt a sportág egyik klasszikus viadalának tartják.

Ehelyett mindkét nemnél öt szám lesz: egyéni és csapat sprint, keirin, csapat üldözéses verseny, s új eseményként egy összetett viadal. Ez utóbbi öt részbõl áll majd: a 3 km-es egyéni üldözéses versenybõl, a 200 méteres sprintbõl, az 1 km-es idõfutamból, a 15 km-es pontversenybõl és az 5 km-es scratch viadalból.

Teniszben úgy vezetik be a vegyes párost, hogy a résztvevõk számát nem emelik. A programba kerülést azzal indokolta a NOB, hogy újabb lehetõséget kívánnak adni egy olyan számnak, amelyben a férfiak és a nõk egyszerre vannak a pályán.

xlsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top