Connect with us

Nadal feladta a negyeddöntõt!

Nincs kategorizálva

Nadal feladta a negyeddöntõt!

Andy Murray lesz Marin Cilic ellenfele az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság elõdöntõjében, miután Rafael Nadal – Murray 6:3, 7:6, 3:0-s vezetésénél – sérülés miatt feladta a nagyon magas színvonalú negyeddöntõt.

Andy Murray az elõdöntõben

Andy Murray az elõdöntõben

Az elsõ játszmában az elsõ pont, majd az elsõ brék is Nadalé volt: a spanyol csillag 1:1 után vette el Murray adogatását, de azzal a lendülettel el is bukta a szerváját. Kulcsfontosságú játék következett 2:2-nél, Murray 0:40-rõl hozta a szerváját, majd egybõl elvette Nadalét, aki a brékhátrányt már nem tudta ledolgozni – a skót hozta az elsõ szettet (6:3).

A folytatásban is a spanyolé volt az „elsõ vér”, Nadal 2:2 – és az Australia Day miatt tartott tûzijáték-szünet – után brékelt, de megint megingott: Murray elõbb 15:40-ig jutott el, aztán egy Nadal-hibával visszaszerezte az elvesztett adogatójátékot.

5:5-nél talán a meccs legjobb játékát láthatták a nézõk, elképesztõ izgalmak közepette Nadal sorra hárította Murray lehetõségeit, és négy bréklabdát mentve hozta saját szerváját.

Az egész meccsen jól adogató Murray kisebb nehézségek árán egyenlített, majd a rövidítésben nem ismert kegyelmet.

A tie-break elsõ, maratoni hosszúságú labdamenetét megnyerõ Murray rögtön elõnybe került, majd hamar elment 4–1-re, innen pedig Nadal számára nem volt visszaút (7:6).

Mint kiderült, a meccsbe sem: Nadal a jobb térdét fájlalva ápolást kért, de a harmadik szettben, 3:0-s Murray-vezetésnél úgy döntött, ebbõl mindenféle szempontból elég: feladta a mérkõzést sérülése miatt. Így a britek éljátékosa nézhet szembe Marin Ciliccsel az elõdöntõben.

„Ha úgy játszom, ahogy ma, jó esélyem van Cilic ellen. Sok múlik majd az idegek csatáján, feszült mérkõzésre számítok” – nyilatkozta a meccs után Murray.

„Akadtak nehéz pillanataim, de úgy gondolom, jó taktikát választottam. Rafa ellen egy esélyem volt: merészen vállalni a kockázatos ütéseket, lerövidíteni a labdameneteket” – összegzett.

A 5 Live szakértõje, Pat Cash szerint egyértelmûen Murray a favorit az elõdöntõben.

„Cilic három ötszettes meccset is játszott a tornán, így azt mondom, nem kétséges, hogy Andy az esélyes. Kitûnõ formában van, duzzad az önbizalomtól és frissebb is. A végsõ sikerre is esélyesnek tartom” – mondta.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top