Connect with us

Ötödször is Federeré lehet a Laureus-díj

Nincs kategorizálva

Ötödször is Federeré lehet a Laureus-díj

Ötödször is megnyerheti a Laureus-díjat Roger Federer, miután a világelsõ svájci teniszezõ neve rajta van a szervezõk által szûkített listán.

Federer korábban sorozatban négyszer érdemelte ki a sport Oscar-díjának tartott elismerést, azonban tavaly a jamaicaiak csodaatlétája, Usain Bolt lett a befutó. A helvét sztár 2009-ben megnyerte hatodik wimbledoni bajnokságát, és elsõ alkalommal gyõzött a Roland Garroson, így minden idõk legsikeresebb teniszezõje lett.

Bolt szintén szerepel a lehetséges gyõztesek listáján, miután tavaly szemkápráztató világcsúcsokat futott. Rajtuk kívül az etióp Kenesisa Bekele (az elsõ férfi atléta, aki 5 és 10 ezer méteren is egy adott évben lett világbajnok), a Tour de France kerékpáros körversenyen gyõztes spanyol Alberto Contador, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az év játékosának választott argentin Lionel Messi, valamint a hétszeres MotoGP-világbajnok olasz Valentino Rossi tartozik még a jelöltek közé.

A nõk mezõnyében az ausztrál és a wimbledoni teniszbajnokságon nyertes, világranglista-vezetõ amerikai Serena Williams az egyetlen korábbi Laureus-díjas, aki most is a jelöltek között van. Két honfitársa, a világbajnok és Világkupa-gyõztes síelõ, Lindsey Vonn és a 400 méteren vb-aranyérmes atléta, Sanya Richards, valamint a 100 méteres síkfutásban olimpiai és vb-elsõ jamaicai Shelly-Ann Fraser, illetve két úszó, a német Britta Steffen, az 50 és 100 m gyors világbajnoka, s az olasz Federica Pellegrini – aki 4 perc alá szorította a 400 m gyors világrekordját – ugyancsak kiérdemelheti a Laureus-díjat.

A csapatok között a dél-afrikai rögbiválogatott, a 2009-ben minden valamirevaló labdarúgó-trófeát besöprõ Barcelona, aztán a New York Yankees baseballalakulata, a Forma-1-es világbajnok Brawn GP istálló, valamint a német nõi labdarúgó-válogatott található a jelöltlistán.

Az év visszatérõje lehet többek között Lance Armstong amerikai kerékpáros, Kim Clijsters belga teniszezõ, aki szülési szabadsága után tudott gyõzni a US Openen, illetve az 59 esztendõs amerikai golfozó, Tom Watson.

Az év felfedezettje lehet például Jenson Button Forma-1-es világbajnok, Juan Martin del Potro argentin teniszezõ, a US Open gyõztese, a német labdarúgó Bundesligában meglepetésre elsõ helyen zárt Wolfsburg, a Tour de France-on hat szakaszon nyertes brit Mark Cavendish, vagy akár utóbbi honfitársa, a 15 évesen világbajnoki címet nyert mûugró, Tom Daley. A díjátadóra március 10-én, Abu-Dzabiban kerül sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top