Connect with us

Balázs Attila újabb tornagyõzelme

Nincs kategorizálva

Balázs Attila újabb tornagyõzelme

Balázs Attila csupán egyetlen szettet veszítve masírozott át a mezõnyön, a döntõben az olasz Matteo Violát verte, akitõl két éve hazai pályán még vereséget szenvedett.

Ismét begyújtotta a rakétákat elsõ számú férfi teniszjátékosunk, Balázs Attila: a még mindig csak 21 éves teniszezõ tavaly az év vége felé elõbb két, 15 000 dolláros horvátországi tornán is a döntõig jutott októberben, majd novemberben már meg is nyert két hasonló díjazásút Iránban, amivel akkor mintegy 200 helyet lépett elõre a világranglistán. Most megint déli szomszédainknál vett lendületet, mert a múlt héten döntõt játszott egy 10 000-es tornán Porecben, hogy aztán ezen a héten már ne engedje ki a kezébõl a végsõ sikert Rovinjban.

Ebbõl is látszik, hogy fejlõdik – meg abból is, hogy egyre feljebb tör az ATP rangsorában, mert az utóbbi két jó szereplésével, a kilenc egyéni gyõzelemmel 28 pontot gyûjtött, és ezzel több mint 30 helyet lép majd elõre a listán a jelenleg elfoglalt 304. helyérõl. Még mielõtt erre bárki is legyintene, mondván, hol van ez még Federeréktõl: ha tovább gyûjtöget, könnyen lehet, hogy már a következõ Grand Slam-tornán, a május 23-án kezdõdõ Roland Garroson ott lehet, igaz, egyelõre csak a selejtezõben.

Az ilyen szintû viadalokon általában a 250. helyezés környékén húzzák meg a határvonalat, és ehhez Balázs már most nagyon közel van – számításaink szerint virtuálisan már csak 20 helynyire és 14 pontnyira. Ráadásul most megvan az esélye, hogy nagyobb tételben gyûjtögessen: a jövõ héten ugyanis Kolumbiába utazik két challengertornára, egy 125 000 és egy 50 000 dollárosra. Ez pedig már az ITF-future-tornák feletti, és közvetlenül az ATP-tornák alatti szint.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top