Connect with us

Federer nélkül is tartja magát Svájc

Nincs kategorizálva

Federer nélkül is tartja magát Svájc

Pénteken elkezdõdött a tenisz Davis-kupa világcsoportjának nyolcaddöntõje, és hét párharcból – a Chile–Izrael összecsapás késõbb kezdõdik – kettõ döntetlenre áll, míg a másik ötben mindkét egyest ugyanaz a válogatott nyert meg.

Stanislas Wawrinka vezetésével menetelnek a svájciak

Stanislas Wawrinka vezetésével menetelnek a svájciak

A címvédõ spanyolok Rafael Nadal nélkül fogadták a svájciakat, akik ugyancsak legnagyobb sztárjuk nélkül álltak ki, mivel Roger Federer sem vállalta a szereplést. A vendégeknél így Stanislas Wawrinka lépett elõ elsõ számú játékossá, és ha nem is könnyen, de végül öt szettben megverte Nicolás Almagrót. A második egyes sokkal egyoldalúbb küzdelmet hozott, David Ferrer különösebb megerõltetés nélkül gyõzte le Marco Chiudinellit.

A másik találkozó, amely egálra áll az elsõ nap után, az a svédek és az argentinok párharca. Robin Söderling a papírformának megfelelõen simán nyert a Davis-kupában debütáló Eduardo Schwank ellen. A Juan Martín del Potrót és Juan Mónacót nélkülözõ dél-amerikaiak reményeit Leonardo Mayer hozta vissza, aki több mint háromórás küzdelemben felülkerekedett Joachim Johanssonon, aki nagy ígéretként indult, ám sorozatos sérülései miatt derékba tört a karrierje, és jelenleg csak a 373. a világranglistán.

Franciaország hazai pályán már pénteken a továbbjutás küszöbére került, hiszen Gaël Monfils Philipp Kohlschreiber, míg Jo-Wilfried Tsonga Benjamin Becker ellen diadalmaskodott. A statisztikák alapján nincs túl sok esély a fordulatra, hiszen a németek legutóbb 50 évvel ezelõtt fordítottak 0–2-rõl, még az amatõr érában Csehszlovákia ellen.

Igor Kunyicin csak egy órával a nyitó találkozó elõtt tudta meg, hogy azt õ vívja az indiai Somdev Devvarman ellen. Eredetileg Igor Andrejev lépett volna pályára, ám õ az oroszok csütörtök esti edzésén térdsérülést szenvedett, és az utolsó pillanatokig nem lehetett tudni, vállalja-e a játékot. Nagy baj mindenesetre így sem érte az orosz csapatot, amely mindkét egyest megnyerte India ellen, így nyugodtan várhatja a szombati párost.

Az ecuadori Lapentti fivérek nem tudtak meglepetést szerezni Marin Cilic, illetve Ivo Karlovic ellen, így a horvátok is fél lábbal már a negyeddöntõben érezhetik magukat, hasonlóan a tavalyi döntõs csehekhez, akik Belgiumban vezetnek 2–0-ra.

A magyar válogatott az euro-afrikai zóna II. csoportjának 1. fordulójában érdekelt, és az elsõ nap után 1–1-re áll az észtek ellen. Az elsõ egyest Kellner Ádám három játszmában gyõzte le Jaak Põldmát, Bardóczky Kornélnak viszont nem volt esélye Jürgen Zopp ellen.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top