Connect with us

Háromszettes meccsen gyõzött Szávay

Nincs kategorizálva

Háromszettes meccsen gyõzött Szávay

Az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes legyõzte az elsõ fordulóban a német Julia Görgest a 220 ezer dollár összedíjazású mexikói keménypályás tenisztornán.

Szávay Ágnes a második fordulóba jutott

Szávay Ágnes a második fordulóba jutott

Közel sem indult simán a meccs: Szávaynak 40:40 után kellett kiszerválnia Julia Görgest elsõ adogatójátékánál, egyben a meccs elsõ játékánál. Ennél jobb volt a folytatás: Szávay egyre magabiztosabb lett saját szerváinál, Görges viszont szenvedett, 2:1 után alig tudta hozni az adogatását. A magyar teniszezõ 4:3 után tudta végül – hatodik bréklabdáját értékesítve – elnyerni a német adogatójátékát, majd azzal a lendülettel 39 perc alatt hozta is a játszmát.

A szervájával máskor gyakran küszködõ Szávay elégedett lehetett statisztikáival: beütötte az elsõ adogatások 73 százalékát, megnyerte az ezek után következõ labdamenetek 71 százalékát, ráadásul kettõs hibát sem követett el – vártuk a hasonló folytatást.

A második szettben a magyar teniszezõ egybõl elõnybe kerülhetett volna, de Görges megvédte szervagémjét, majd 2:1-es vezetésénél elõször ingott meg Szávay, el is bukta saját szerváját. A kontra rögtön jött: Szávay villámgyorsan három bréklabdához jutott, és nullára húzta be a játékot.

Sajnos a folytatás nem sikerült ilyen lendületesre: a magyar éljátékos ugyan még egyenlített, de 3:3 után nem nyert játékot – Görges végül egy ásszal fejezte be a szettet, jöhetett a döntõ játszma.

Eleinte viszonylag simán hozta mindkét teniszezõ az adogatását, de 3:2-es Szávay-vezetésnél a magyar játékos elkapta a fonalat, és második lehetõségét kihasználva brékelõnybe került. Innen már „csak” ki kellett szerválni a szettet – ehhez képest kis híján egybõl visszajött a meccsbe Görges, viszont Szávay 30:40-nél jól koncentrált, hozta az adogatását, ezzel 5:2-re vezetett.

Görges mentette, ami menthetõ (feljött 5:3-ra), de a végsõ szó Szávayé volt: a magyar lány kereken két óra alatt 6:3, 3:6, 6:3-ra gyõzött.

Szávayra a második körben is német ellenfél vár: a Hradeckát sima két szettben megverõ Grönefelddel csap össze.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top