Connect with us

Ivan Lendl 50 éves

Nincs kategorizálva

Ivan Lendl 50 éves

A nyolcvanas években a teniszsport két meghatározó alakja a férfiaknál Ivan Lendl, a nõknél pedig Martina Navratilova volt. Mindkettõ ma már amerikai állampolgár, de az egykori Csehszlovákia szülötte, Lendl Ostravában látta meg a napvilágot ma 50 éve.

Ivan Lendl

Ivan Lendl

A kis Lendlt többször megverte a mi Benyik Jánosunk, aki késõbb éppen csak megkapaszkodott a nemzetközi mezõnyben, Ivan pedig öt év alatt a csúcsra ért. 94 nemzetközi versenyt, köztük nyolc Grand Slam-tornát nyert. 157 hétig vezette a világranglistát, mégsem volt elégedett, mert Wimbledonban kétszer is döntõt játszott, ám nem sikerült gyõznie. Akkoriban nagyon erõs volt a mezõny: „Rettegett Iván”-nak olyan ellenfelei voltak, mint Björn Borg, Jimmy Connors, John McEnroe, Boris Becker és Mats Wilander.

1994-ben vonult vissza, s azt követõen végre kedvenc sportjaival is foglalkozhatott. A tenisznél jobban szerette a jégkorongot, de nem volt elég tehetsége hozzá, teniszben szerzett világhírneve azonban lehetõvé tette, hogy közel kerüljön a hokihoz, részesedése van a Carolina Hurricanes csapatában. Másik kedvence a golf, szívesen indul amatõr versenyeken. Ma már megteheti, hogy passzióinak él, hiszen csak a tenisszel 21 millió dollárt keresett, s ehhez jönnek még a reklám- és egyéb bevételek, ráadásul a felesége is milliomos. Öt lányuk van, a legnagyobb, Marika húsz, a legkisebb, Nikola 12 éves, de egyikük sem tud igazán a nyomdokaiba lépni.

A Lendl eredményeit túlszárnyaló Roger Federer szerint Ivan volt minden idõk legjobb játékosa. Lendl szerényen így vélekedett magáról: „Nekem nem a játékhoz, hanem az edzéshez volt tehetségem”.

stop.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top