Connect with us

Nagy Tünde: csak összefogással változtathatunk

Nincs kategorizálva

Nagy Tünde: csak összefogással változtathatunk

A víkend „sportszenzációját” vezette elõ egy 36 éves hölgy, amikor minden kampány, elõkészület és háttéralkuk kötése nélkül legyõzte a legyõzhetetlennek hitt Berényi Jánost. A Magyar Tenisz Szövetség elnökét szombattól Nagy Tündének hívják. De ki õ?

Papírformát borított a tenisztársadalom, amikor szombaton nem a toronymagas esélyes és híres lobbista Berényi Jánosra, hanem a tulajdonképpen ismeretlen Nagy Tündére bízta a szövetség vezetését. Az elnöki posztot végül elnyerõ 36 éves korábbi korosztályos bajnok az elsõ nõi prezident a meghatározó olimpiai sportágak között Magyarországon. Gyõzelme azért bombameglepetés, mert ellenfele a magyar sport állócsillaga, a teniszelnökséget három éve a kosaras elnöki posztért elhagyó, majd onnan újra a teniszezõk élére visszavágyó Berényi János volt. Berényi ráadásul 1996 és 2007 között 11 évig töltötte be ezt a posztot, vagyis helyzeti elõnye behozhatatlannak tûnt. Pláne, hogy az elnöki posztért csak az utolsó napokban szállt ringbe (lépett salakra…) a szûk szakmai köröket leszámítva ismeretlen Nagy Tünde.

Érdekes, de a közgyûlés elõtti elnöki prezentációban még maga Berényi János is szükségét érezte, hogy magyarázattal szolgáljon akkori és mostani pálfordulására, ugyanis ezt írta „Tudom, hogy többen neheztelnek rám, amiért szeretett szövetségemet, a teniszt három évvel ezelõtt elhagytam – az indokokról bõvebben majd szóban -, de emlékeztetni szeretnék arra, hogy az én elnökségem idején állítottuk fel a régiós központokat, a fiatal tehetségek kiválasztására és gondozására, ekkor sikerült elintézni, hogy a tenisz bekerült azon kiemelt sportágak körébe, amelyek a NUPI illetve, a Sport XXI program juttatásaiban részesülnek, és többek között ekkor készült el az edzõk minõsítésére vonatkozó könyv és DVD.” Ezt a nívó alatti önfényezést programként értelmezni természetesen nem lehetett, nyilvánvaló, hogy ezért érezte úgy a tenisztársadalom, hogy aki 11 elnökségben eltöltött év után egy oktató DVD létrehozásával kampányol, annak bármilyen régi bútor, de nincs helye az elnöki székben. Nagy Tünde gyõzelme nem hajszálon múlt, 78-64-re nyert.
Természetesen a Népszava is interjút kért a meghatározó sportok elsõ nõi elnökétõl, ám Nagy Tünde azt kérte: mivel a gyõzelem õt is meglepte, ezért még nem vázolta fel kis csapatának kommunikációs stratégiáját. „Annyit ígérhetek, hogy napokon belül egy sajtótájékoztatón mindenre készséggel válaszolok” – mondta. Addig a szövetség honlapján fellelhetõ infókra, illetve elnöki pályázatára hagyatkozunk miniportréja megrajzolásakor.

Nagy Tünde 1974-ben Székesfehérváron született, a Kodolányi János Fõiskolán, illetve a Washington State University-n tanult. Civilben 2004-óta a Turizmus Kft. vezetõje. Nyolcéves korában kezdett teniszezni, és korosztályos bajnokságig jutott. Késõbb több alacsonyabb németországi klubban is megfordult, majd egyetemi évei alatt a Washington State University csapatának tagja volt. A szövetségi honlapon található üzenetében így fogalmazott gyõzelme után: „A többség döntése megerõsített abban, hogy változás kell a magyar teniszben” – egyúttal megígérte: minden energiájával azon lesz, hogy már a következõ hetekben elinduljon a sportág az általa felvázolt úton. Mindazonáltal nem háborúra, hanem összefogásra készül Berényi embereivel, akik paradox módon az elnökségben maradhattak (jogilag ugyanis nem kellett lemondaniuk, ez speciel szerintünk „csupán” morális kötelesség lett volna…). „A változást nem egy személy hozza. Változtatni csak akkor tudunk, ha összefogunk” – írta az új elnök, aki kétségkívül nagy feladatot vállalt. Megbízása 2012-ig szól. Berényi 11 év után egy DVD-t bírt felmutatni. Kívánjuk, hogy Nagy Tünde ennek töredéke alatt egy Nemzeti Teniszcentrumot…

nepszava.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top