Connect with us

Tízezer teniszpalántát ígér 2012-re az MTSZ új elnöke

Nincs kategorizálva

Tízezer teniszpalántát ígér 2012-re az MTSZ új elnöke

Óriási elõrelépést az utánpótlás-nevelésben, az éljátékosok visszacsábítását és új támogatókat ígért Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) új elnöke.

„Minél több fiatalt szeretnénk bevonni a tenisz körforgásába, azt szeretnénk elérni, hogy a jelenlegi mintegy 4500 helyett a 2012-es esztendõ végére már legalább tízezer gyermek ismerkedjen meg ezzel a szép sportággal Magyarországon” – fogalmazott pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján Nagy Tünde, akit a múlt szombati közgyûlésen választottak meg az MTSZ elsõ emberének.

A hazai szövetség történetének elsõ nõi elnöke elmondta, hogy szeretné visszacsábítani az éljátékosokat az MTSZ kötelékébe, és ebben a kérdésben már meg is kezdõdtek az egyeztetések. Amellett folynak a tárgyalások az új szponzorokkal, s ennek eredményeképpen az ERIMA német sportszergyártó cég tízmillió forint értékben felszereléssel támogatja az MTSZ-t. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Telki Edzõközpontjára települve szeretné létrehozni az évek óta tervezett nemzeti teniszcentrumot.

Nagy Tünde hozzátette, hogy fejleszteni kívánják a szövetség kommunikációs tevékenységét is, mivel elsõrendû fontosságúnak tartja, hogy a sportág rajongói, a versenyzõk és a teniszbarátok folyamatosan értesüljenek az amatõr és profi tenisz, az utánpótlás eredményeirõl, híreirõl.

A múlt szombati tisztújító közgyûlésen a 36 éves, volt korosztályos és páros bajnok játékosnak egy ellenfele volt a voksoláson, a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltõ Berényi János, aki februárban távozott a kosárlabda-szövetség élérõl. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó Nagy Tünde a szavazáson 78-64-re nyert, s ezzel fontos olimpiai sportágban õ lett az elsõ nõi szövetségi elnök Magyarországon.

Megbízatása 2012-ig, az ötkarikás ciklus végéig szól.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top