Connect with us

A király visszaülne a trónjára

Nincs kategorizálva

A király visszaülne a trónjára

Vasárnap megkezdõdnek a fõtáblás küzdelmek a Roland Garroson, amelynek végén Rafael Nadal visszaülne a trónjára, ahonnan tavaly taszították le. Legnagyobb ellenfele Roger Federer lehet, akit nem aggaszt a spanyol elleni negatív mérlege.

Rafael Nadal 2005 és 2008 között négyszer nyerte meg a férfi egyest a Roland Garroson, így méltán nevezhetjük a párizsi Grand Slam-torna (újkori) királyának. Tavaly azonban térdsérülése és Robin Söderling véget vetett nagy sorozatának, Roger Federer pedig elfoglalta spanyol riválisa trónját. Elõtte három finálét elbukott Nadal ellen, Söderlinggel szemben viszont végre révbe ért, és megszerezte egyetlen, még hiányzó GS-trófeáját.

Ha nem jön közbe semmi váratlan, akkor idén újabb Nadal–Federer döntõt láthatunk. A spanyol egyéves kálváriája után egyenesbe jönni látszik, Monte-Carlóban, Rómában és Madridban sem talált legyõzõre – mind ATP 1000-es torna –, az utóbbi tornán ráadásul Federert verte meg a döntõben. Sokkal inkább figyel az egészségére, és úgy tûnik, a kímélõ üzemmódnak hála már a térdsérülése sem akadályozza a játékban.

Federer ezzel szemben nem a legjobb formában várhatja a párizsi rajtot, mert ugyan Madridban döntõt játszott, ám elõtte Rómában a második körben, Estorilban pedig az elõdöntõben búcsúzott. A svájci klasszis esetében azonban ez nem mérvadó, hiszen az elmúlt években már látható volt, hogy igazán csak a Grand Slamekre „figyel oda”. A címvédéshez azonban nagy valószínûség szerint – hacsak nem történik valami a spanyollal – Nadalt is meg kell vernie. Ha azt vesszük, hogy az egymás elleni mérlegüket tekintve 14–7-re Nadal vezet, a legutóbbi hét meccsükbõl pedig csak egyet nyert meg Federer, akkor nem sok esélye van a svájcinak.

A világelsõt azonban elmondása szerint a Nadal elleni mérlege és a salakpályás szezonban mutatott formája sem aggasztja különösebben.

„A miénk a sport világának egyik legnagyobb vetélkedése, a teniszben pedig nyilvánvalóan a legnagyobb. Jobb a mérlege ellenem, így valahányszor vele játszok, igyekszem ezen javítani. Sosem lehet tudni. Lehet, hogy két hét múlva ismét összefutunk” – nyilatkozta Federer.

„Három nagyon fontos versenyt nyertem meg azok után, hogy 11 hónapig tornagyõzelem nélkül álltam. Nehéz idõszakon mentem keresztül a sérülésem miatt, s nagyon keményen edzettem, hogy újra itt lehessek és nyerni tudjak” – mondta Nadal, hozzátéve, hogy az említett három siker visszahozta az önbizalmát.

A Nadal–Federer finálé létrejöttének esélyeit növeli, hogy több nagy név is hiányzik a mezõnybõl sérülés miatt. Nyikolaj Davigyenko, Radek Stepánek, Tommy Haas, Gilles Simon és Igor Andrejev is sokáig juthatott volna, nem beszélve Juan Martín del Potróról, aki tavaly kis híján legyõzte Federert a párizsi salakon.

A hölgyeknél csak egy nagy hiányzóról beszélhetünk Kim Clijsters személyében; távollétében Justine Henin, Serena Williams, a címvédõ Szvetlana Kuznyecova és – ha a sérülések elkerülik – Caroline Wozniacki pályázhat a legnagyobb eséllyel a végsõ gyõzelemre, de a top 100-as játékosok közül Clijstersen kívül mindenki indul, így mások is könnyen befuthatnak. Egy biztos, Henin–Serena Williams döntõben nem reménykedhetünk, mivel a sorsolás miatt már a negyeddöntõben találkozik a két klasszis, persze csak ha eljutnak addig.

Szávay Ágnes és Czink Melinda révén két magyarért szoríthatunk a fõtáblán, elõbbi a francia Stéphanie Foretz, utóbbi a német Julia Görges ellen kezd az elsõ fordulóban.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top