Connect with us

Czink Melinda: Le kell gyõznöm a félelmet

Nincs kategorizálva

Czink Melinda: Le kell gyõznöm a félelmet

Vegyes érzelmekkel beszélt balsikerû hétfõi bemutatkozásáról és idei teljesítményérõl Czink Melinda, miután 6:2, 6:3-ra kikapott a német Julia Görgestõl a francia nyílt teniszbajnokság elsõ fordulójában.

„Tény, hogy idén még csak három meccset nyertem, ugyanakkor jobban teniszezem, mint valaha, csak ez sajnos nem jön ki – nyilatkozta az MTI-nek. – Az a gond, hogy a kudarcoktól leépítettem magam, nem álltam pozitívan a játékhoz, nem dolgoztam fel megfelelõen a vereségeket.

Merev vagyok, és félek megütni a labdát. Rontás és rontás között is van különbség, ha 120 km-rel túlütöm a labdát, akkor még örülök, is, mert legalább megütöttem. De ha csak a háló aljába tolom, mint ma is sokszor, azzal sehova nem jutok.”

A világranglista 58. helyén álló Czink kifejtette: az õ stílusa a támadásra épül, amiben sok a hibalehetõség, és ez nem is fog változni, csak több nyerõ ütésre van szüksége.

„Görges ellen a második szett eleje ezért sikerült jól, mert akkor végre nem izgultam, nem nyomtam le magam fejben, és úgy játszottam, ahogy valóban tudok. Aztán amikor hozni kellett volna a szervámat, hogy az ellenfelem esetleg beremegjen, akkor megint lemerevedtem.

Le kell gyõznöm ezt a félelmet. Tavaly boldog voltam, amikor ment a játék, most ezt a rossz idõszakot is fel kell dolgoznom, még ha most újabb pontokat is vesztek, hiszen egy éve a harmadik körig jutottam Párizsban.”

A megoldásról szólva Czink – aki párosban a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán indul a Roland Garroson – közölte, továbbra is pozitívan kell továbbmennie, és hinnie magában.

„Sokan segítenek, otthonról is kapok támogatást, és tudom, hogy ha túljutok ezen a gödrön, akkor erõsebb leszek, mint valaha.”

xlsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top