Connect with us

Nadal legyõzte Federert!

Nincs kategorizálva

Nadal legyõzte Federert!

Rafael Nadal nyerte az „álomdöntõt” a Madridban zajló férfi mesterverseny döntõjét, miután legyõzte a címvédõ Roger Fderer.

Az idei madridi a tizenhetedik döntõbeli mérkõzés volt Federer és Nadal között, ezzel két legendás ellenfélpárost is megelõztek. Andre Agassi és Pete Sampras, valamint Boris Becker és Stefan Edberg is 16-szor találkozott egymással döntõben. A rekordot Ivan Lendl és John McEnroe tartja, õk 20-szor mérkõztek meg egymással fináléban.

Federer és Nadal legutóbb pont egy éve Madridban találkozott egymással, az akkori döntõben Federer hagyta el gyõztesen a pályát.

Az idei meccsen Nadal gyorsan elvette Federer adogatását, a svájci egyenlíteni tudott, de Nadal 3:3-nál megint brékelte. Ezt már végig is tudta vinni a játszmán, amit így 6:4-re nyert meg. A svájci nem sok pontot tudott nyerni Nadal második adogatásai után, ennek is volt köszönhetõ a spanyol elõnye.

A második játszma két brékkel kezdõdött, 2:2-nél Nadalnak ismét sikerült elvennie ellenfele szerváját, majd a sajátját is hozta. Federer azonban ahogy azt egyszer az elsõ szettben is megtette, ismét egyenlíteni tudott.

Nadalnak kétszer is a szettben maradásért kellett adogatnia, de a spanyolnak nem remegett meg a keze. Ennek köszönhetõen következhetett a rövidítés, amely ismét fordulatos játékot hozott, de végül a hazai közönség elõtt játszó Nadal szerezte meg a tornagyõzelmet.

A második helyen kiemelt spanyol játékos 2 óra 10 perc alatt gyõzte le a világelsõ svájcit és visszavágott a tavalyi vereségért, amikor Federer verte meg õt a madridi torna fináléjában.

Nadal idén még nem veszített mérkõzést salakon és ez a gyõzelme azt jelenti, hogy hétfõtõl Djokovicsot megelõzve már másodikként jegyzik a remek formában lévõ spanyolt. Egy estleges jó Roland Garros és wimbledoni szereplés esetén (ezeken a versenyeken tavaly rengeteg pontot vesztett) ismét célbaveheti Federert a világranglistán, hiszen a svájcinak címvédõként mindkét versenyt meg kellene nyernie.

A spanyol klasszis 18. alkalommal nyert mestertornát – mai nevén ATP 1000-es torna – ezzel a 17 sikert begyûjtõ Andre Agassit lehagyva már egyedüli csúcstartónak számít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top