Connect with us

Nadal legyõzte Federert!

Nincs kategorizálva

Nadal legyõzte Federert!

Rafael Nadal nyerte az „álomdöntõt” a Madridban zajló férfi mesterverseny döntõjét, miután legyõzte a címvédõ Roger Fderer.

Az idei madridi a tizenhetedik döntõbeli mérkõzés volt Federer és Nadal között, ezzel két legendás ellenfélpárost is megelõztek. Andre Agassi és Pete Sampras, valamint Boris Becker és Stefan Edberg is 16-szor találkozott egymással döntõben. A rekordot Ivan Lendl és John McEnroe tartja, õk 20-szor mérkõztek meg egymással fináléban.

Federer és Nadal legutóbb pont egy éve Madridban találkozott egymással, az akkori döntõben Federer hagyta el gyõztesen a pályát.

Az idei meccsen Nadal gyorsan elvette Federer adogatását, a svájci egyenlíteni tudott, de Nadal 3:3-nál megint brékelte. Ezt már végig is tudta vinni a játszmán, amit így 6:4-re nyert meg. A svájci nem sok pontot tudott nyerni Nadal második adogatásai után, ennek is volt köszönhetõ a spanyol elõnye.

A második játszma két brékkel kezdõdött, 2:2-nél Nadalnak ismét sikerült elvennie ellenfele szerváját, majd a sajátját is hozta. Federer azonban ahogy azt egyszer az elsõ szettben is megtette, ismét egyenlíteni tudott.

Nadalnak kétszer is a szettben maradásért kellett adogatnia, de a spanyolnak nem remegett meg a keze. Ennek köszönhetõen következhetett a rövidítés, amely ismét fordulatos játékot hozott, de végül a hazai közönség elõtt játszó Nadal szerezte meg a tornagyõzelmet.

A második helyen kiemelt spanyol játékos 2 óra 10 perc alatt gyõzte le a világelsõ svájcit és visszavágott a tavalyi vereségért, amikor Federer verte meg õt a madridi torna fináléjában.

Nadal idén még nem veszített mérkõzést salakon és ez a gyõzelme azt jelenti, hogy hétfõtõl Djokovicsot megelõzve már másodikként jegyzik a remek formában lévõ spanyolt. Egy estleges jó Roland Garros és wimbledoni szereplés esetén (ezeken a versenyeken tavaly rengeteg pontot vesztett) ismét célbaveheti Federert a világranglistán, hiszen a svájcinak címvédõként mindkét versenyt meg kellene nyernie.

A spanyol klasszis 18. alkalommal nyert mestertornát – mai nevén ATP 1000-es torna – ezzel a 17 sikert begyûjtõ Andre Agassit lehagyva már egyedüli csúcstartónak számít.

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top