Connect with us

Szávay Ágnes gyõzelemmel mutatkozott be

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes gyõzelemmel mutatkozott be

Szávay Ágnes gyõzelemmel mutatkozott be a Roland Garroson: a magyar teniszezõ az elsõ fordulóban két játszmában gyõzött a francia Stéphanie Foretz ellen.

Szávay szervajátékával indult a találkozó, amelyet be is húzott a magyar kiválóság. A második adogatójáték sima kezdés után váratlanul nagy csatát hozott, amelyben Szávaynak volt bréklabdája is, de Foretznek sikerült egyenlítenie.

Szávay hozta a második szervajátékát is, majd a két teniszezõ ugyanúgy nagyot küzdött egymással Foretz adogatásánál, mint elsõre. A francia megugrott az elején, amiért kár volt, de Szávay nagyot küzdve ismét nyílttá tudta tenni a gémet, sajnos végül vesztett, így Foretz másodszor is egyenlített.

Szó szerint kikínlódta Szávay a harmadik adogatását – talán, ha nem 0:30-ról indult volna, könnyebben végez –, de harmadszorra is összejött a vezetés. Eddig két játékos egyenlõ erõk küzdelmében mérte össze magát, ám amit ezután hozott a találkozó, arra a macska-egér hasonlatot tudnák elmondani.

Szávay simán brékelte ellenfelét, majd legalább olyan simán hozta a saját adogatását is, így elérhetõ közelségbe került számára a játszmaelõny. Ezt végül egy nullra hozott brékkel sikerült is behúznia.

A második szett eleje még kiegyenlített volt, bár Szávaynak már nem kellett annyit veszõdnie a francia riválissal, mint korábban. A játszma végül simán alakult és a magyar játékos bejutott a második fordulóba, ahol ellenfele az a Nadja Petrova (orosz, 19.) lesz, aki az elsõ fordulóban 6:0, 6:3-ra nyert a kínai Csang Su-aj ellen.

„Nem is arra koncentráltam igazából, hogy mit hogyan üssek, hanem arra, hogy hogyan lépkedjek, mert vigyázni akartam a sérült lábamra – mondta a távirati irodának Szávay. – Madrid óta kétszer fél órát ütöttem, és tudom, hogy a csúszkálástól jöhet elõ ismét a combsérülés. Inkább toporogtam a pályán, ezért is volt néhány furcsa ütésem. Szerencsére nem kellett ma sokat oldalra mozognom, ellenfelem keveset pörgetett keresztbe, ráadásul amikor sokadszorra sem tudta elvenni a szervámat 2:2-nél, mintha el is ment volna picit a kedve, õ fejben nem annyira erõs. Amikor az elsõ szett után kimentem a mosdóba, a kísérõm eltévedt velem, percekig a közönségben bóklásztunk, de nem zavart meg a közjáték. Eredetileg nem tetszett, hogy a nulladik napra tettek, de most már örülök, hogy csak kedden vagy szerdán játszom ismét. Nagyja Petrova ugyanis már keményebb dió lesz, bár a salak nem a kedvenc borítása, mindenesetre meg akarom verni.”

Szávay edzõje, Karl-Heinz Wetter elégedetten nyilatkozott tanítványának bemutatkozásáról:

„Elhúzódó sérülése miatt Ági három hete nem játszott meccset, közben beteg is volt, így nem tudtuk, hogy milyen formában van. Két napja végez teljes edzésmunkát, ennek megfelelõen nehezen rázódott bele a mai mérkõzésbe. Kimondottan pozitív benyomást tett rám, remekül mûködtek a szervái, jól mozgott a pályán. Annak is örülök, hogy most két nap szünet következik, mert így jut elég idõ a regenerálódásra. Aztán jön a Petrova elleni meccs – meglátjuk…”

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top