Connect with us

Arn Gréta bejutott a legjobb 32 közé

Nincs kategorizálva

Arn Gréta bejutott a legjobb 32 közé

Arn Gréta két játszmában legyõzte az ausztrál Alicia Molikot a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének 2. fordulójában a szerdai játéknapon. A magyar teniszezõ a francia Marion Bartolival találkozik a legjobb 16 közé jutásért.

Arn Gréta már az ötödik meccsét nyerte meg Wimbledonban az idén. A selejtezõbõl felkerült 31 éves játékos óriási bravúrt vitt véghez azzal, hogy legyõzte a korábban a világranglista nyolcadik helyén is álló ausztrál Alicia Molikot, és bejutott a legjobb harminckettõ közé.

Az elsõ szettben 5:5-ig fej fej mellett haladtak a felek, inkább Arnnak voltak lehetõségei a brékhez, amelyet a legjobbkor, két játékkal késõbb meg is tudott csinálni, miután elsõ szettlabdáját Molik hálóba ütötte.

A második felvonás elsõ néhány játékáig kísértetiesen hasonlított a találkozó Arn Gréta Katerina Bondarenko elleni elsõ körös meccséhez, ugyanis a magyar ugyanúgy rögtön elveszítette adogatását a megnyert játszma után, ezúttal azonban ez nem bizonyult végzetesnek. Remek ritörnjeinek és agresszív játékának köszönhetõen egyenlíteni tudott 2:1 után.

A világranglista 136. helyén álló Arn az egész meccsen remekül szervált, elsõ adogatásai 68 százalékban jöttek be. Ráadásul rengeteg gyönyörû nyerõt ütött, tenyeres és fonák keresztjei hosszan, pontosan ültek Molik térfelén.

A második felvonásban is a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél jutott két brék- és egyben meccslabdához, amelyek közül a másodikat Molik hálóba ütötte, így Arn életében elõször bejutott a harmadik fordulóba Grand Slam-tornán.

A nyolcaddöntõbe jutásért a tizenegyedik helyen kiemelt francia Marion Bartolit kellene legyõznie várhatóan pénteken.

„Ahhoz képest, hogy csak mûfüvön készültem néhány napot és úgy jöttem ide, hogy csak a tavalyi harmadik fordulós selejtezõs eredményemet ismételjem meg, ez nagyon jó – nyilatkozta a találkozót követõen Arn Gréta a Nemzeti Sportnak. – Most már jobban is ment a játék, mint a korábbi meccseimen, de még mindig kicsit bizonytalanabbnak érzem magam füvön. Nagyon jól megy az adogatás, ami már szinte fél gyõzelmet jelent ezen a borításon. Következõ ellenfelemmel, Marion Bartolival még nem játszottam korábban, de az mindent elmond róla, hogy három éve döntõs volt ugyanitt. Nagyon hosszan és laposan játszik, és keveset hibázik.”

Továbblépett a harmadik fordulóba a kiemeltek közül Justine Henin, bár a belga klasszisnak nem volt könnyû dolga. Henin az elsõ szettben és a másodikban is jelentõs elõnyt épített (4:1, 5:1), de mindkétszer bajlódott a befejezéssel. Az elsõ játszmát 6:3-ra hozta, a másodikban viszont visszaengedte 5:5-re a német Kristina Barroist, de ezután ismét elkapta a fonalat, és behúzta a mérkõzést.

A 3. fordulóban van a 13. kiemelt izraeli Sahar Peer is, aki három játszmában múlta felül német ellenfelét.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top