Connect with us

Arn továbbjutott, Szávay kiesett

Nincs kategorizálva

Arn továbbjutott, Szávay kiesett

A selejtezõbõl induló Arn Gréta 7:6, 3:6, 6:3-ra nyert a világranglistán nála pontosan száz hellyel elõrébb lévõ Katerina Bondarenko ellen, így bejutott a 2. fordulóba a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyesében. Szávay Ágnes viszont 6:4, 7:6-os vereséget

A selejtezõbõl három gyõzelemmel a fõtáblára jutó Arn Gréta eredetileg María José Martínez Sánchez ellen lépett volna pályára, ám a spanyol játékos térdsérülés miatt visszalépett, így a világranglistán nála 13 hellyel hátrébb található Katerina Bondarenko ellen folytathatta a magyar teniszezõ a menetélését.

Az elsõ játszma kiegyenlített küzdelmet és egy-egy bréket hozott, így jutottak el a rövidítésig. Ez aztán annál simábbra sikerült, Bondarenko ugyanis csak egy pontot tudott megnyerni.

A második játszma elején hamar elhúzott az ukrán lány, a késõn ébredõ Arn pedig hiába szedte össze magát, már késõ volt, 6:3-mal egyenlített Bondarenko.

A döntõ felvonásban sokáig fej fej mellett haladtak, mígnem Arn 4:3-nál elvette ellenfele szervajátékát, így 5:3-nál a továbbjutásért adogathatott. Bár 40:0-re is vezetett, végül csak az ötödik mérkõzéslabdáját tudta kihasználni, ám a lényeg, hogy sikerült neki, így sorozatban negyedik gyõzelmével bejutott a második fordulóba, amelyben az ausztrál Alicia Molik lesz az ellenfele.

A másik magyar mérkõzésen a világranglistás helyezések alapján Szávay (50.) volt a mérkõzés esélyese, az viszont több mint figyelmeztetõ volt, hogy Makarova éppen a múlt héten, Eastbourne-ben könyvelhette el elsõ WTA-tornagyõzelmét, amivel a századikról a 67. helyre jött fel a rangsorban. Ezt megelõzõen kétszer találkoztak egymással, mindkétszer 2008-ban: az Australian Open 1. fordulójában Makarova, Amelia Islanden pedig Szávay nyert.

A 22 éves orosz Szávay 4:3-as vezetésénél csak nagy nehézségek árán tudta hozni az adogatását, ezután viszont elvette ellenfeléét, majd 6:4-gyel behúzta a nyitó játszmát.

Ez kellõképp feldühíthette Szávayt, a második szettben ugyanis 4:1-re megugrott, 5:3-nál pedig öt játszmalabdája is volt, ám egyikkel sem tudott élni. Sajnos ez sokba, konkrétan a mérkõzésbe került neki, mivel Makarova ki tudta harcolni a rövidítést, amelyet aztán könnyedén meg is nyert, így 2–1-re alakította a Szávay elleni mérlegét.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top