Connect with us

Federert kiesett Wimbledonban!

Nincs kategorizálva

Federert kiesett Wimbledonban!

Az elsõ helyen kiemelt Roger Federer négy szettben kapott ki Tomas Berdychtõl az angol nyílt teniszbajnokság negyeddöntõjében.

A svájci klasszis 6:4-re bukta el az elsõ szettet, de a másodikban egyenlíteni tudott, Roger Federer 6:3-ra nyerte a második felvonást. Az elsõ két szettben mindketten magabiztosan, kevés hibával játszottak, az elsõben Federernek volt kisebb megingása, míg a második játszmában Berdych vesztette el egyszer az adogatójátékát.

A folytatásban azonban már nem tudott komoly ellenállást kifejteni a helvét, a harmadik szettben csak árnyéka volt önmagának. Berdych viszont egyre koncentráltabban játszott, és két bréklabdát is értékesített.

A harmadik játszmát 6:1-re nyerte a 12. helyen kiemelt cseh, aki a negyedik szettben már nem engedte ki kezébõl a gyõzelmet. Ugyan Federer feljavult, és többször is elvehette volna ellenfele szervajátékát, ám nem tudta kihasználni lehetõségeit, míg Berdych újra elõnyt szerzett a svájci megingásából. A 6:4-re végzõdött negyedik felvonás a hatszoros wimbledoni gyõztes, címvédõ Roger Federer kiesését jelentette.

A svájci fenomén 2003 óta minden évben döntõt játszott az angol nemzetközi teniszbajnokságon, és eddig csak egy valakinek sikerült megakadályoznia a végsõ gyõzelemben, mégpedig Rafael Nadalnak 2008-ban.

Idén óriási rekordok szakadnak meg Federer és a Grand Slam tornák történetében, ugyanis elõször a Roland Garroson okozott meglepetést, hogy nem sikerült zsinórban 24. alkalommal Grand Slam torna elõdöntõjébe jutnia, majd most ismét megálljt parancsoltak neki a negyeddöntõben.

„Kisebb sérülésekkel küszködöm, a lábam és a hátam is fáj, így nem tudok teljesen úgy játszani, ahogy szeretnék. A fájdalom zavar a koncentrációban, nem tudok minden pontra megfelelõen összpontosítani. Ilyen körülmények között azt hiszem, nem volt nagyon rossz ez a meccsem, de már két-három fordulója nem éreztem jól magam a pályán. Egy jó dolog van a kiesésemben: végre pihenhetek egy kicsit” – mondta.

„A negyeddöntõs vereség nem olyasmi, amihez hozzá vagyok szokva, az elmúlt hat évben nem sokszor történt meg velem ez. A játékommal és a testemmel is gondok voltak. Nagyon várom már a pihenõt. Hogy nézem-e a döntõt? Nem hiszem, szabadságon leszek” – tette hozzá.

Tomas Berdychre az elõdöntõben a harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics vár. A szerb az Andy Roddickot búcsúztató Lu-t verte meg sima három szettben a legjobb nyolc között.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top