Connect with us

Hewitt legyõzte Federert a hallei fináléban

Nincs kategorizálva

Hewitt legyõzte Federert a hallei fináléban

A hallei férfi tenisztorna fináléjában az ausztrál Lleyton Hewitt szetthátrányból fordítva legyõzte az elsõ helyen kiemelt svájci Roger Federert.

Habár a két korábbi világelsõ teniszezõ egymás elleni szereplése Hewitt szempontjából indult impozánsan – az ausztrál az elsõ kilenc mérkõzésen hétszer diadalmaskodott –, a finálé esélyese természetesen a kettejük legutóbbi tizenöt összecsapását megnyerõ svájci játékos volt.

A mérkõzés elején Federer egy, Hewitt két bréklabdát hárítva hozta adogatójátékait, így egyik teniszezõ sem tudott elõnybe kerülni.

Federer 3:2-es vezetésénél azonban hiába volt az ausztrál teniszezõ kétszer is egy pontra az egyenlítéstõl, a svájci ismét fogadóelõnyhöz jutott, amellyel már élni tudott (2:4).

Bár Hewitt egybõl visszavehette volna elveszített játékát, nem tudta kihasználni második lehetõségét sem (2:5), így a következõ adogatójátékánál már csak szépíteni tudott (3:5), mielõtt Federer második szettlabdáját értékesítve megnyerte az elsõ játszmát (3:6).

Érdekesség, hogy bár a valamivel több, mint 40 percig tartó elsõ szettben Hewitt mindössze két labdamenetet veszített elsõ szerváiból, azokat alig minden harmadik alkalommal tudta az adogatóudvarba ütni.

A folytatás az ausztrál számára indult jobban, elõbb könnyedén hozta adogatását (1:0), majd villámgyorsan két labdára került a bréktõl (0:30). Federer a következõ labdamenetetet ugyan megnyerte, ám mivel ezt követõen Hewitté lett a pont, az ausztrál két bréklabdához jutott (15:40), amelyek közül a másodikat kihasználta (2:0).

A svájci klasszis nem sokáig bánkódott, hiszen egybõl visszavette az elveszített gémet, miután az adogatáson belül harmadszor is bréklabdához jutott (2:1).

Hewitt hiába jutott újabb két fogadóelõnyhöz a következõ Federer-adogatásnál, a svájci hozni tudta szervajátékát, mint ahogyan az ausztrál is (3:2).

Federer nagyobb megerõltetés nélkül ismét hozta adogatását (3:3), majd Hewitt semmire nyerte sajátját (3:4), és egy óra hat perc játék után a 107 labdamenetbõl az ausztrál 54-et nyert meg, szemben a svájci 53-jával.

Federer nem volt rest, õ is hibátlan adogatójátékot hozott (4:4), majd három újabb labdamenetet megnyerve három bréklabdához jutott, közel volt a mérkõzés vége (0:40). Hewitt azonban ekkor sem adta fel, mindhármat hárította, ráadásul kétszer is csak második szerva után, majd adogatóelõnyhöz jutott. Bár Federer egyenlíteni tudott, a következõ pontot már az ausztrál érte el, így a svájcinak a szettben maradásért kellett adogatnia (5:4).

Ezt sikerrel megtette, ám mivel az ausztrál ismét hozta saját szerváját, ismét a játszma folyatásáért kellett adogatnia. Két ásszal ezt a feladatot is abszolválta, így jöhetett a rövidítés.

Ami Hewitt számára nagyszerûen indult, hiszen villámgyorsan öt szettlabdához jutott (6:1), s bár Federer hármat hárított, végül az ausztrálé lett a játszma (7–4).

A döntõ szett elején Hewitt elvette Federer adogatását (1:0), majd miután ismét hozta sajátját (0:2), újra bréklabdához jutott, ám ezzel nem tudott élni (2:1).

Federer ekkor már minden adogatásával megszenvedett, míg Hewitt könnyebben tudta hozni szerváit (5:3). A svájci teniszezõnek a mérkõzésben maradásért kellett szerválnia, ezt végül a 13. ászával hozta.

Hewitt saját adogatásánál már 30:0-ra vezetett, ám Federer elõbb egyenlített, majd az ausztrál harmadik kettõshibája után bréklabdához jutott. Ezt Hewitt hárította, majd mérkõzéslabdához jutott, amelyet ki is használt, így 2 óra 21 perc perc alatt, 16. próbálkozásra ismét legyõzte a svájci zsenit.

Hewitt ezzel idei elsõ tornagyõzelmét aratta. Legutóbb 2009-ben Houstonban nyert ATP-tornát.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top