Connect with us

Nadal lesz Söderling ellenfele

Nincs kategorizálva

Nadal lesz Söderling ellenfele

Másodikként Rafael Nadal jutott be a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének fináléjába, miután három játszmában, 6:2, 6:3, 7:6-ra legyõzte a meglepetésre az elõdöntõbe jutó osztrák Jürgen Melzert.

Az nyilvánvaló volt, hogy Jürgen Melzer – élete sikere és Novak Djokovics legyõzése ellenére – esélytelenebbnek tûnt a Roland Garros elõdöntõjébe játszmaveszteség nélkül eljutó Rafael Nadallal szemben, ám arra talán maga, a párizsi salak királya sem gondolt elõzetesen, hogy ennyire könnyedén hozza az elsõ két játszmát, a harmadikban azonban Melzer is elkezdett teniszezni…

Nadal már az elsõ szettben nagy fölényben volt, hiszen elsõ két bréklabdáját egyaránt kihasználta, és míg Melzer a második adogatásaiból szinte alig tudott pontot csinálni, Nadal szinte hibátlanul adogatott, és mindhárom második adogatásából is pontot ért el.

A második játszmában Melzer már pontosabban adogatott, és bár bréklehetõséghez csak egyszer jutott el – azt a poént megnyerte –, némelyest meg tudta szorítani a spanyolt, bár a szett végkimeneteléhez így sem férhetett kétség, és a 6:3 tükrözi is Nadal magabiztosságát.

A harmadik szett is sokáig hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az elsõ kettõ, azaz folyamatosan Nadal volt elõnyben. 5:3-nál Melzer már a mérkõzésben maradásért adogatott, és sikerrel is vette az akadályt, sõt a következõ gémben visszabrékelte ellenfelét.

Ezzel azonban csak elodázni tudta a mérkõzés végkifejletét az osztrák teniszezõ. A rövidítésben vezetett 4–3-ra, ám akkor két szerváját is elveszítette (az egyiknél Nadal emelt tanárian, a másiknál a hálóba ütött), és ugyan két mérkõzéslabdáról volt még visszaút, végül mégis Nadal örülhetett.

A spanyol így a vasárnapi fináléban visszavághat a másik ágon a Tomás Berdychet verõ Robin Söderlingnek, aki negyedik fordulós gyõzelmével egy esztendõvel ezelõtt a mallorcai négyéves párizsi „uralkodásának” vetett véget.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top