Connect with us

Söderling döntõs

Nincs kategorizálva

Söderling döntõs

Robin Söderling jutott be elsõként a döntõbe a Roland Garroson, miután öt játszmában legyõzte Tomas Berdychet.

A rendkívül magabiztosan szerváló svéd az elsõ játszmában mindössze három pontot veszített az elsõ adogatásaiból, és mivel két bréklehetõségébõl egyet ki tudott használni, megnyerte a szettet (6:3).

A cseh teniszezõ jól kezdte a második felvonást. Miután hozta a saját szerváját (1:0), a mérkõzés talán legszebb labdamenetét nyerte meg: teljesen reménytelen helyzetbõl többször is nagyszerûen mentett, majd parádés elütéssel zárt. Ám hiába került 15:30-nél két labdára a brékeléshez, Söderling nem zökkent ki, és végül egy Berdych-hiba után két nagyszerû ütéssel meg is fordította a játékot (1:1)

A cseh azonban nem adta fel, és miután hozta az adogatását (1:2), a mérkõzés során elõször bréklehetõséghez jutott. Ellenfelének nem jött a rendkívül megbízható elsõ szervája, a második után pedig hibázott, így elõnybe került Berdych (1:3), aki ezután ismét hozta a saját játékát (1:4).

Az újabb Söderling-adogatásnál ismét bréklabdához jutott riválisa, ám ezúttal nem tudott élni vele (2:4). Ezután mindkét teniszezõ hozta az adogatásait, és végül a cseh versenyzõ 6:3-mal egyenlített.

A harmadik szett elején mindkét játékos elõtt sorra adódtak a fogadólehetõségek, ám amíg Berdych tudott fordítani a játékokon belül, a svédnek ez egyszer nem jött össze, így brékhátrányba került.

3:2-es Berdych-vezetésnél Söderling visszabrékelt ugyan, ám 5:5-nél ismét elbukta a szerváját, és bár 15:30-nál két labdára volt az egyenlítéstõl, a cseh parádés szerváival fordított, és végül behúzta a játszmát (5:7).

A negyedik szett elején mindketten hozták adogatásaikat, egészen 3:2-es Berdych-vezetésig. Ekkor azonban bréklabdához jutott Söderling, amely végén a cseh a hálóba ütött (4:2). A svéd villámgyorsan hozta a saját szervajátékát (5:2), majd vetélytársa is hasonlóan cselekedett, így 5:3-nál a játszmáért adogathatott Söderling.

Itt hiába került brékveszélybe, a svéd szervái szettlabdát eredményeztek, amelyet ki is használt (6:3).

A döntõ játszmában Söderling villámgyorsan három bréklabdához jutott, amelyek közül már az elsõt értékesítette is, korai elõnyre szert téve ezzel (1:0). Sokáig nem örülhetett azonban, mivel Berdych egybõl ezt követen visszabrékelt (1:1), majd mindketten hozták saját játékaikat (3:3).

Ekkor Söderling ismét két bréklabdához jutott, amelyek közül már az elsõt megcsinálta, így lélektanilag fontos pillanatban újra elõnybe került (4:3).

Berdych a következõ játékban 0:30-nál még közel került ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a mérkõzésbe, Söderling azonban fordítani tudott, majd a cseh adogatásánál mérkõzéslabdához jutott, amelyet ki is használt, így közel három és fél óra játék után bejutott a döntõbe.

A svéd ellenfele a Rafael Nadal–Jürgen Melzer találkozó gyõztese lesz a fináléban.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top