Connect with us

A wimbledoni elõdöntõs ott lesz a Római Teniszakadémián

Nincs kategorizálva

A wimbledoni elõdöntõs ott lesz a Római Teniszakadémián

Szombaton a selejtezõkkel megkezdõdik a Római Teniszakadémián a GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésû nõi torna, amelyen várhatóan pályára lép az idei wimbledoni viadal meglepetés-elõdöntõse, a bolgár Cvetana Pironkova is.

A 220 ezer dollár összdíjazású verseny pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a fõtáblán ott lesz a címvédõ Szávay Ágnes, illetve Arn Gréta, valamint biztosan szerepel a 32-es elitmezõnyben Babos Tímea, aki egyesben nyolcaddöntõs volt a juniorok között az angol nyílt bajnokságon, párosban pedig megnyerte a Roland Garrost.

„Hatalmas lehetõség ez Magyarországnak, hiszen ilyenkor egy héten át Budapest a tenisz fõvárosa” – mondta Márky Jenõ versenyigazgató.

A viadal elsõ kiemeltje az orosz Aliszja Klejbanova lesz, és pályára lép a Római Teniszakadémián a svájci Patty Schnyder is, aki tavaly döntõs volt.

„Remélem, jól fogok szerepelni egyesben és párosban is” – nyilatkozta Szávay, aki a torna hetedik kiemeltje, párospartnere pedig éppen Schnyder lesz.

Az egyéni viadal gyõztese 37 ezer dollárral és 280 világranglistaponttal gazdagodik majd, míg a finálé vesztese 19 ezerrel és 200 ponttal vigasztalódik.

A kvalifikáció szombaton 10, vasárnap pedig 12 órakor kezdõdik, hétfõn a selejtezõ döntõit bonyolítják le 11 órától, és ekkor már a 32-es fõtábla küzdelmei is megkezdõdnek. A további napokon szintén 11 órától lépnek pályára a hölgyek, míg a döntõt jövõ vasárnap 14 órától játsszák.

Márky Jenõ elmondta, hogy a teljes jegybevételt az árvízkárosult családok gyermekeinek nyaraltatására szánják, akik közül többeket vendégül látnak az Akadémián. Az elsõ 20 fõs csoport jövõ szombaton érkezik.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top