Connect with us

Nadal újabb diadala Wimbledonban

Nincs kategorizálva

Nadal újabb diadala Wimbledonban

Az Angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntõjében a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal háromszettes mérkõzésen, 6:3, 7:5, 6:4-re legyõzte a 12. rangsorolt cseh Tomás Berdychet.

Bár a két teniszezõ egymás elleni összecsapásain kezdetben a cseh versenyzõ szerepelt jobban, 2006 óta csak a jelenlegi világelsõ Rafael Nadal nyert, aki a döntõ elõtt is esélyesebbnek számított.

Mind a két játékos rendkívül magabiztosan hozta a saját szervajátékait, így fej-fej mellett haladtak 3:3-ig.

Berdych szervájánál azonban a spanyol három fogadólehetõséghez jutott, és bár az elsõt hárította a cseh, a következõvel Nadal már élni tudott (4:3).

Miután a világelsõ simán hozta a saját adogatását, Berdychnek a szettben maradásért kellett adogatnia. 15:40-nél Nadalnak két játszmalabdája volt, amelyek közül a másodikat már kihasználta, így alig több mint fél óra alatt 6:3-ra megnyerte az elsõt felvonást.

A folytatásban Nadal addigi magabiztos szervajátéka megingott, sok hibát ütött, így a feljavuló Berdych háromszor is bréklabdához jutott. A 2008-as gyõztes azonban a legfontosabb pontoknál sorra nyerõket ütött, így fordítani tudott (1:0).

Ezután ismét mindketten könnyedén hozták a szerváikat, így 5:4-es Nadal-vezetésnél Berdychnek ismét azzal a tudattal kellett adogatnia, hogy rontása esetén elbukja a szettet. Ezt ugyan még megúszta (5:5), ám a spanyol következõ játéknyerése után (6:5) semmire veszítette el az adogatását (7:5).

A harmadik szett elején Berdych megpróbált többször felmenni a hálóhoz, de továbbra is a hosszú alapvonaljátékok voltak a jellemzõek.

A cseh teniszezõnek 1:1-nél, Nadal adogatásánál ismét bréklabdája volt, azonban amíg a spanyol öt kísérletébõl háromszor is eredményes volt, Berdych a negyedik lehetõségével sem tudott élni (2:1).

Noha a 12. helyen rangsorolt cseh az új labdákkal sorra szállította az ászokat és a nyerõ ütéseket, Nadal továbbra sem hibázott (4:3).

Miután mindketten könnyedén hozták a következõ adogatásukat, Berdychnek a mérkõzésben maradásért kellett szerválnia. Nadal mindjárt az elsõ pontot megszerezte, majd bár a cseh 210 km/órás szervával kínálta meg, ismét nyerõt tudott ütni, két pontra kerülve ezzel a tornagyõzelemtõl (0:30).

Két jó szervával Berdych egyenlített, majd második adogatásra kényszerült ugyan, egy újabb nagy ütéssel fordított (40:30). Nadal a következõ pontnál telibe trafálta az alapvonalat, majd bár Berdych ismét jól szervált, hibázott, bajnoki labdához juttatva a spanyolt.

Ekkor ismét második szervára kényszerült a cseh, és hiába ütötte ezt jól, a pontot végül Nadal nyerte meg, így 6:3, 7:5, 6:4-gyel a második wimbledoni bajnoki címét gyûjtötte be.

„Rettentõ erõs volt ma Rafa, az elmúlt pár hónapban megmutatta, hogy õ az igazi bajnok. Remélem a Federer elleni gyõzelem kellõ lökést ad nekem is a folytatásra” – mondta Berdych, aki nyolcadik helyre jön fel a legfrisseb világranglistán.

„Tavaly sajnos nem tudtam eljönni, de idén szerencsére itt tudtam lenni, és nyertem. Tomás sokat fejlõdött mostanában, szép jövõ elõtt áll. Fantasztikus csapat van körülöttem, akik segítettek nekem, hogy itt lehessek. Köszönöm a szurkolók biztatását is, akik Andy ellen sem fordultak ellenem” – nyilatkozta a gyõztes Nadal, aki egy félmondat erejéig kitért a spanyol labdarúgó-válogatottra is, és sok sikert kívánt nekik az elõdöntõben.

A legtöbb Grand Slam torna gyõzelemmel rendelkezõ férfi játékosok:

16 Roger Federer (svájci)
14 Pete Sampras (amerikai)
12 Roy Emerson (ausztrál)
11 Björn Borg (svéd), Rod Laver (ausztrál)
10 Bill Tilden (amerikai)
8 Andre Agassi (amerikai), Jimmy Connors (amerikai), Ivan Lendl (csehszlovák-amerikai), Fred Perry (brit), Ken Rosewall (ausztrál), Rafael Nadal (spanyol)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top