Connect with us

Serena Williams bejutott a döntõbe Wimbledonban

Nincs kategorizálva

Serena Williams bejutott a döntõbe Wimbledonban

A címvédõ és ötszörös bajnok Serena Williams lesz az orosz Vera Zvonarjova ellenfele a szombati döntõben a wimbledoni teniszbajnokságon.

A nap második nõi elõdöntõjében fordulatokban nem volt hiány, hiszen az elsõ szettben az esélyesebb amerikai kapta el a rajtot, de utána olyannyira nyeregbe került cseh ellenfele, hogy lényegében saját magának köszönheti, hogy játszmahátrányba került. Kvitova az 1:2-es állás után elhúzott 4:2-re, de nem tudott élni helyzeti elõnyével, és 5:6 után már a rövidítésért hajtott.

Nem hiába, viszont Serena Williams gyorsan elhúzott 4–0-ra, de két elképesztõ hibát követõen 6–5-nél megint szorosnak tetszett a találkozó. Az amerikai azonban lélekben is bivalyerõs, nem tört meg, és ász értékû szervával megnyerte az 58 percig tartó elsõ játszmát.

A második szettben Kvitovának még volt ereje 2:1-es vezetésre szert tenni, onnantól kezdve azonban mintha elfogyott volna: az amerikai 6:2-re simán hozta a játszmát 34 perc alatt. A befejezésnél Serena Williams szervált, rögtön három mérkõzéslabdához jutott, de az elsõ kettõbõl ismét méltatlanul gyenge megoldással juttatta pontokhoz ellenfelét.

A harmadiknál is kellett a szerencse – a hálóról pattant úgy a labda, hogy az elérhetetlenné vált –, ennek ellenére a találkozó összképét nézve megérdemelten nyert, és jutott be a döntõbe. Kvitova azzal vigasztalódhat, hogy 2010-es Australian Open második fordulójával ellentétben – akkor 6:2, 6:1-re kapott ki – legalább egy játszmáig felvette a versenyt az aktuális világelsõvel.

A tornán címvédõ amerikai Serena Williams ezt megelõzõen hat alkalommal találkozott Zvonarjovával, s 5–1-re vezet ellene – füvön viszont még egyszer sem meccseltek egymással. Az orosz egy sikerét kemény borításon érte el – egyszer mérkõzés nélkül jutott tovább –, a két GS-mérkõzésükön (2002, Roland Garros és 2007, US Open) viszont az amerikai diadalmaskodott. Zvonarjova elõbbin a nyitó szettet vette el Serena Williamstól, utóbbin a második játszmában rövidítésre volt szükség, úgyhogy lélekben õt sem kell félteni. Két sima szettben eddig csak egyszer adta meg magát, aligha egy GS-döntõben teszi meg ezt másodszor. Bár pályafutása során elõször élheti át az érzést, milyen ott pályára lépni…

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top