Connect with us

Serena Williams bejutott a döntõbe Wimbledonban

Nincs kategorizálva

Serena Williams bejutott a döntõbe Wimbledonban

A címvédõ és ötszörös bajnok Serena Williams lesz az orosz Vera Zvonarjova ellenfele a szombati döntõben a wimbledoni teniszbajnokságon.

A nap második nõi elõdöntõjében fordulatokban nem volt hiány, hiszen az elsõ szettben az esélyesebb amerikai kapta el a rajtot, de utána olyannyira nyeregbe került cseh ellenfele, hogy lényegében saját magának köszönheti, hogy játszmahátrányba került. Kvitova az 1:2-es állás után elhúzott 4:2-re, de nem tudott élni helyzeti elõnyével, és 5:6 után már a rövidítésért hajtott.

Nem hiába, viszont Serena Williams gyorsan elhúzott 4–0-ra, de két elképesztõ hibát követõen 6–5-nél megint szorosnak tetszett a találkozó. Az amerikai azonban lélekben is bivalyerõs, nem tört meg, és ász értékû szervával megnyerte az 58 percig tartó elsõ játszmát.

A második szettben Kvitovának még volt ereje 2:1-es vezetésre szert tenni, onnantól kezdve azonban mintha elfogyott volna: az amerikai 6:2-re simán hozta a játszmát 34 perc alatt. A befejezésnél Serena Williams szervált, rögtön három mérkõzéslabdához jutott, de az elsõ kettõbõl ismét méltatlanul gyenge megoldással juttatta pontokhoz ellenfelét.

A harmadiknál is kellett a szerencse – a hálóról pattant úgy a labda, hogy az elérhetetlenné vált –, ennek ellenére a találkozó összképét nézve megérdemelten nyert, és jutott be a döntõbe. Kvitova azzal vigasztalódhat, hogy 2010-es Australian Open második fordulójával ellentétben – akkor 6:2, 6:1-re kapott ki – legalább egy játszmáig felvette a versenyt az aktuális világelsõvel.

A tornán címvédõ amerikai Serena Williams ezt megelõzõen hat alkalommal találkozott Zvonarjovával, s 5–1-re vezet ellene – füvön viszont még egyszer sem meccseltek egymással. Az orosz egy sikerét kemény borításon érte el – egyszer mérkõzés nélkül jutott tovább –, a két GS-mérkõzésükön (2002, Roland Garros és 2007, US Open) viszont az amerikai diadalmaskodott. Zvonarjova elõbbin a nyitó szettet vette el Serena Williamstól, utóbbin a második játszmában rövidítésre volt szükség, úgyhogy lélekben õt sem kell félteni. Két sima szettben eddig csak egyszer adta meg magát, aligha egy GS-döntõben teszi meg ezt másodszor. Bár pályafutása során elõször élheti át az érzést, milyen ott pályára lépni…

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top