Connect with us

Babos: Nem lesz könnyû a páratartalommal boldogulni

Nincs kategorizálva

Babos: Nem lesz könnyû a páratartalommal boldogulni

Szombaton a megnyitóval kezdetét veszi az elsõ ifjúsági olimpia Szingapúrban, vasárnap pedig a versenyek is elkezdõdnek.

Talán legnagyobb esélyeseink a teniszezõk, ugyanis Babos Tímea és Fucsovics Márton is junior Grand Slam-gyõztes, és Zsiga Máté is nagy tehetségnek számít. Babos Tímea szerint erõs mezõny gyûlik össze Szingapúrban, és a körülményekkel is meg kell majd küzdeni.

A magyar delegáció 60 tagú elsõ csoportja már megérkezett az ifjúsági olimpia színhelyére, Szingapúrba. Az indulás elõtt a teniszezõk kapitánya, Hornok Miklós bizakodva nyilatkozott a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának.

„A három remek fiatal reményeink szerint több érmet is szerezhet – magyarázta magabiztosan Hornok Miklós, Babos Tímeára, s a csapatban nemrég Európa-bajnokságot nyert Fucsovics Mártonra és Zsiga Mátéra mutatva. A kiérkezés után még lesz néhány napunk a versenyek kezdetéig, s az elõzetes tájékoztatás szerint megfelelõ edzéslehetõség is rendelkezésre áll. Igyekszem csúcsformába hozni a fiatalokat, a többit meglátjuk.”

Az ifjúsági olimpia teniszversenyét kemény pályán rendezik, az egyesek küzdelmeiben 32-32 versenyzõ vesz részt, nyolc-nyolc kiemelttel. Azt egyelõre nem tudja a magyar csapat, hogy milyen szisztéma szerint történik a kiemelés, de arra számítana, hogy a magyarok kiemeltként lépnek pályára. Világranglistás helyezésük alapján ugyanis erre lehet következtetni.

Babos Tímea elmondta, meg kell majd küzdeni a magas páratartalommal és az idõeltolódással, de ebben már van tapasztalata, épp ezért bízik abban, hogy jó eredményre lesz képes.

„Mondhatjuk, hogy beterveztük az ifjúsági olimpiát, de ha nem így lett volna, akkor is mennék. Hatalmas megtiszteltetés, hogy pályára léphetek!” – nyilatkozta Babos Tímea.

A fiatal tehetség elmondta, nem lesz könnyû elõször keleten, majd nyugaton a US Openen jól teljesíteni.

„Többször jártam már Ázsiában, úgyhogy nem lesz újdonság. De tapasztalatból mondom, nem lesz könnyû a meleggel, a páratartalommal és az idõeltolódással boldogulni” – mondta a párosban junior wimbledoni gyõztes.

„A mezõnyt Grand Slam-torna erõsségûre becsülöm, lesz ismerõs, az biztos. A különbség legfeljebb annyi, hogy Szingapúrban országonként két játékos indulhat. Bízom a jó eredményben, de csak akkor sikerülhet, ha jó játékkal párosul. Remélem, a verseny rajtjára formába lendülök, és megvalósul, amirõl álmodom. Természetesen hatalmas megtiszteltetés ilyen viadalon részt venni és Magyarországért játszani. Biztosan rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodom, már alig várom!” – mondta el várakozásait Babos Tímea.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top