Connect with us

Clijsters legyõzte Sarapovát a cincinnati döntõben

Nincs kategorizálva

Clijsters legyõzte Sarapovát a cincinnati döntõben

A 4. helyen kiemelt belga Kim Clijsters háromjátszmás mérkõzésen, meccslabdákat is hárítva legyõzte Marija Sarapovát a cincinnati nõi tenisztorna fináléjában.

Az összecsapás második játszmájában, 5:2-nél Sarapova három mérkõzéslabdát is hibázott, ezt követõen pedig fordulat következett be az összecsapáson, és Clijsters 2:6, 7:6, 6:2-re nyert.

A cincinnati döntõ elsõ játszmájában egyértelmû volt Marija Sarapova fölénye, Clijsters 3:2-ig tudta tartani a lépést, azt követõen azonban orosz ellenfele pillanatok alatt megnyerte a szettet.

Sarapova sokkal jobban adogatott, Clijsters pedig kifejezetten rosszul, hét kettõs hibát is vétett az elsõ játszmában, és úgy is több ki nem kényszerített hibája volt, hogy Sarapova igencsak aktív volt, nyerõkkel is jobban állt.

A belga teniszezõ a második játszma elején brékelt elõször, de orosz ellenfele is rögtön visszavette az adogatást. A hullámvasút folytatódott: volt, hogy Sarapova semmire bukta el az újabb adogatását, az újabb gémet azonban ismét õ nyerte.

4:3-as vezetésnél az orosz már versenyt futott az idõvel is, ugyanis a pálya felett hatalmas kék felhõk jósoltak heves esõzést (jellemzõ, hogy a nézõk jó része hazaindult a fináléról). Felpörgött a találkozó, Sarapova újabb játékot nyert, így Clijsters a mérkõzésben maradásért adogatott. Sõt, Sarapova meccslabdáig is eljutott, az elsõ kettõt azonban hárította a belga, a harmadikat pedig már szinte a lezúduló esõ…

A több mint egy órás szünet után – ahogy az várható volt – Clijsters került lélektani elõnybe, és a belga ki is tudta használni a fórt. Elõbb szépített, majd egyenlített, 5:5-nél pedig már a vezetést is átvette, és Sarapovának kellett adogatnia a szettben maradásért.

Az orosz lány viszont felszívta magát, egyre jobban adogatott, így jöhetett a tie-break. Amelyben Sarapova 3–0-val kezdett, ám Clijsters fordított, és 7–4-gyel döntõ játszmára kényszerítette szõke ellenfelét.

A fináléban már egyértelmû volt Clisters dominanciája, Sarapova a lábát is fájlalta, de nemcsak emiatt tudott elhúzni a belga 5:1-re. Innét pedig már nem volt visszaút, még úgy sem, hogy Sarapova négy meccslabdát is hárított: Clijsters 2:6, 7:6, 6:2-re megnyerte a cincinnati finálét.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top