Connect with us

Federer 20 Grand Slam-diadal elõtt nem áll le

Nincs kategorizálva

Federer 20 Grand Slam-diadal elõtt nem áll le

A svájci Roger Federer úgy érzi, feldolgozta az idei wimbledoni kudarcot, és begyûjtheti a hiányzó négy trófeát.

A jelenleg 16 Grand Slam-torna megnyerésével büszkélkedõ Roger Federer érez magában annyi erõt, hogy további négy kiemelt tornát megnyerjen pályafutása során, még ha nem is csupán az efféle viadalok tartják õt továbbra is a pályán – derül ki a 29. születésnapját a napokban ünneplõ svájci teniszezõ BBC-nek adott nyilatkozatából.

Noha Roger Federer korábban arról beszélt, tizenkét évnyi profiskodással a háta mögött egyre fárasztóbbnak érzi a versenyzést, most úgy véli: még jó néhány évig a csúcson, illetve annak közelében maradhat.

„Háromszor nyertem ugyanabban az évben három Grand Slam-tornát, volt olyan is, hogy kettõt, ebbõl kiindulva úgy érzem, teljesíthetõ a cél – mondta a volt világelsõ, aki ezen a héten Torontóban versenyez. – Évente legfeljebb tizenhat-húsz tornán veszek részt, nem hajszolom agyon magam, így nem is alszik ki bennem a tûz. A következõ néhány évre elegendõ a bennem lévõ motiváció.”

A Federer-rajongók azt követõen kezdtek aggódni kedvencük jövõjével kapcsolatban, hogy az idén – 2003 óta elõször – nélküle rendezték meg Wimbledon férfidöntõjét; a cseh Tomás Berdych a negyeddöntõben búcsúztatta. Federer nem titkolja, az idei finálét meg sem nézte, ám mint mondja, nem csalódottságában töltötte mással az idejét, hanem egyszerûen azért, mert ahol a családjával pihent, nem volt televízió.

„Az ember nem rágódhat sokáig a csalódást keltõ eredményeken, élvezni kell azokat a pillanatokat is, amiket a pályán kívül, a családunk, a barátaink társaságában töltünk – mesél a regenerálódás fontosságáról. – Ebben elég jó vagyok, a pályán kívül képes vagyok hamar elszakadni a tenisztõl, már persze amennyire egy profi játékos megfeledkezhet a munkájáról. Most is így volt. Aztán egy idõ után elkezdett hiányozni a játék, és boldogan tértem vissza a pályára.”

Federer úgy érzi, a vakáció arra is jó volt, hogy a közelmúltját megkeserítõ hát- és lábsérüléseket elfelejtse. A majdnem ezer tétmérkõzés, amit eddig az életében megvívott, természetesen nem múlt el nyomtalanul, de a teste még korántsem kívánja a nyugdíjba vonulást.

„Tinédzsernek lenni természetesen más, mint huszonhárom évesnek, és megint másképp él és gondolkodik egy huszonnyolc éves sportoló. Vannak dolgok, amik a kor elõrehaladtával nehézkesebbekké válnak, például egy sérülés utáni felépülés, cserébe viszont többet tudok arról, miként lehet megfelelõ nyújtással, masszázzsal megelõzni az efféle nyûgöket. Ma sokkal többet tudok a testem mûködésérõl, mint valaha.”

Federer az idén egy Grand Slam-viadalt nyert meg (Melbourne); az egyetlen hátralévõ ilyen tornán, az augusztus 30-án kezdõdõ US Openen eddig ötször diadalmaskodott – a legutóbb 2008-ban. Grand Slam-kollekcióját hat wimbledoni, négy ausztráliai és egy Roland Garros-elsõség teszi teljessé.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top