Connect with us

Õrségváltás a hálónál

Nincs kategorizálva

Õrségváltás a hálónál

Új idõszámítás kezdõdött nemrég a Magyar Tenisz Szövetségben. Pákay Péter alelnök tudja, hogy rengeteg munka vár azokra, akik tenni akarnak a sportágért.

– Nagyon fárasztó néhány hónap van mögöttünk, de úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk – vágott a közepébe a civilben ügyvédként dolgozó dr. Pákay Péter. – Körvonalazódni látszik egy olyan jövõkép, ami reálisan elérhetõ. Én is rengeteget tanultam menetközben, úgy gondolom, hogy teljes képet kaptam a honi teniszrõl.

– Tényleg olyan rossz helyzetben van a szövetség, mint ahogy azt a hírekben hallani?

– Nézze, tény, hogy néhányan hangot adtak annak, hogy véleményük szerint olyan nagy a baj, hogy a nyári programok, mint a Davis Kupa vagy az utánpótlás Eb-k veszélyben vannak. Erre annyit tudok mondani, hogy a DC tényleg veszélyben volt, de egy, még az alelnökségem elõtti „érdekes” történetbõl kifolyólag, amit most nem kívánnék részletezni. Amint értesültünk a problémáról, 3 hét alatt megoldást találtunk rá, sõt egy komoly támogató is csatasorba állt a sorsdöntõ DC találkozó elõtt, amely így sikeresen megrendezésre került. Az Eb-k rendben lezajlottak, megjegyzem, Nagy Tünde elnöksége óta a szövetségnek egyetlen forintot sem kellett költenie gépkocsira, azokat támogatásban megoldottuk. Tehát ezeket a negatív hírkeltéseket inkább riogatásnak tartom, mellyel a tenisztársadalmat elbizonytalanítani kívánják. Kijelenthetem, hogy a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok alapján az MTSZ pénzügyi stabilitása biztosított, semmi ok nincs aggodalomra, nem szükséges hitelt felvenni. A szakmai programok – ahogyan eddig is – kivitelezhetõek. Sajnálatosnak tartom, hogy összefogás helyett egyesek rombolni próbálnak.

– Tehát akkor mégis vannak gondok…

– Látom, nagyon foglalkoztatja ez a kérdés. Egy elnökségben természetes, hogy vannak ellentétek. Fõleg igaz ez a jelen helyzetben, hiszen egy adott elnökség élére választott meg minket a tagság, ráadásul nem velünk képzelték el a jövõt. Vállalásaink többsége azon a feltételezésen alapult, hogy együtt, egy irányban tudunk majd dolgozni, és nem számoltunk ilyen szintû nézeteltérésekkel. Ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy ezek az ellentétek kezelhetõek lesznek.

– És tudják tartani a vállaltakat?

– Néhány hónapja vagyok az MTSZ alelnöke. Nemrégiben minden tag megkapta a korábban meghirdetett elképzeléseinket, konkrétan Nagy Tünde elnök asszony elképzeléseinek részletezettebb verzióját, program formájában. Így állunk mi a jövõhöz. Ezt társadalmi vitára bocsátjuk, hiszen úgy gondoljuk, hogy a tagsággal kell elõbb megvitatni az elképzelést, majd az abból készített anyagot a szakmai bizottság és az elnökség tárgyalja meg, végül elkészül a következõ középtávú szakmai koncepció, melyet a közgyûlés fogad vagy utasít el. Részletes program nélkül nincs pénz. Azok az idõk elmúltak, amikor csupán ismeretségbõl „bedobnak egy zsák pénzt” az asztalra. Programok kellenek, több éves elképzelések, melyeket egy cég be tud illeszteni a saját stratégiájába. Ezen az úton elindultunk, és ne feledjük, hogy közel 30 millió forintnál járunk már most, ami az idei megállapodások értékét illeti, és ebbõl közel 20 millió forint pénzbeli támogatás. Úgy gondolom, hogy ez azért nem rossz. Vállalásaink között szerepelt a kommunikáció is, amely láthatóan javult, ellátogattunk nagyon sok klubba, a sajtóban egyre nagyobb visszhangot kap a tenisz, ráadásul az elmúlt néhány hónapban fantasztikus eredményeket szállítottak a játékosaink, amihez ezúton is külön gratulálni szeretnék nekik és a stábjuknak. Persze nem megfeledkezve a válogatott edzõinkrõl sem, akik szintén kitettek magukért!

– Beavatna a fentebb említett tervekbe?

– A korosztályos OB-t az SAP Magyarország támogatja majd, akikkel egyébként is komoly tárgyalásokat folytatunk, bízunk egy komoly, hosszútávú együttmûködésben. A programunkat meg kell vitatni a tagokkal, majd az elnökséggel és a szakmai bizottsággal, hogy legyen egy határozott terv a következõ néhány évre. Eközben folytatjuk a stratégiai partnerekkel való tárgyalásokat, továbbra is igyekszünk minden meghívásnak eleget tenni, hogy elõbb-utóbb tényleg minden magyar klubba eljussunk, megismerjük az ottani embereket. A Nemzeti Teniszcentrum ügyében gyorsított tárgyalásokat folytatunk, hiszen ez egy nagyon kiemelt projekt, és ez rengeteg idõt és energiát vesz igénybe, ám hiszem, hogy megéri. Végül az új sporttörvény kapcsán szintén tárgyalásokat kezdeményezünk az arra illetékesekkel, hogy a tenisz ne kerüljön hátrányosabb helyzetbe a többi sportágnál.

estihirlap.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top