Connect with us

Szávay kiejtette Wickmayert Montrealban

Nincs kategorizálva

Szávay kiejtette Wickmayert Montrealban

Szávay Ágnes a Gisela Dulko elleni nehéz elsõfordulós mérkõzés után egy nappal a 13. kiemelt belga Yanina Wickmayer ellen is hatalmas csatában jutott tovább a montreali nõi tenisztorna következõ fordulójába.

Az egyhónapos kihagyás után kedden, a Gisela Dulko elleni mérkõzésen visszatérõ Szávay Ágnesre az 1. forduló után újabb nehéz összecsapás várt, hiszen a 13. helyen kiemelt Yanina Wickmayert sodorta az útjába a sorsolás. A magyar lány azonban állta a próbát, és erõpróbáló küzdelemben újabb háromszettes gyõzelmet aratott.

A mérkõzés szorosan kezdõdött, a két lány sokáig nem tudott ellépni egymástól, Szávay jónak tûnõ pillanatban, 5:3-nál tudott kétjátéknyi elõnyre szert tenni, de ezt követõen Wickmayer nyert hármat. 6:6-ot követõen jöhetett a rövidítés, és a belga lány élt lélektani elõnyével, 7–5-tel megnyerte az elsõ játszmát.

A második játszma elején Szávay nagyon küszködött az adogatásaival, 1:1-nél, majd 2:2-nél is nagyon megszenvedve, bréklabdákat hárítva hozta a játékát. 3:2-nél viszont õ jutott bréklabdához, Wickmayer hárított kettõt, de az újabb fogadóelõny után már Szávay örülhetett (4:2).

Nem sokáig, tudniillik a 13. helyen kiemelt belga rögtön visszabrékelt, ám Szávay ismételt, újra elvette fogadását, és ezt követõen már a játszmáért adogatott, és ha nehezen is, de kiegyenlítette a szettek állását (6:3).

Közel két órája tartott az összecsapás már, amikor belevágtak a döntõ játszmába, és a harmadik szett sem alakult simán… A játszma elején, amikor egyik teniszezõ hozta a szerváját, akkor a másik is, majd Szávay brékelt és Wickmayer is. A magyar lány azonban ismételt, és ismételten nagy csatában, de hozta az adogatását. 5:3-nál Wickmayer simán hozta az adogatójátékát, de ekkor Szávay következett, és õ is gyorsan bezsebelte a gémet és ezzel a mérkõzést is. A magyar lány 157 perces csatában, 6:7, 6:3, 6:4-re gyõzött, és immár 12 találkozó óta tartó veretlenségi sorozatot számlál.

Szávayra a következõ körben a 8. helyen rangsorolt orosz Vera Zvonarjova vár.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top