Connect with us

Nadal: A címek alapján Roger még jobb nálam

Nincs kategorizálva

Nadal: A címek alapján Roger még jobb nálam

Rafael Nadal a siker ellenére nem száll el magától, elmondása szerint a címek alapján Roger Federer még jobb nála. A legyõzött Djokovics csalódott, mert a maximumot hozta ki magából, de dolgozik tovább keményen, és vár a következõ esélyre.

Nadal ezzel a sikerével 24 évesen csinálta meg a karrier Grand Slamet (hetedik férfiteniszezõként), és összességében már 9 címnél jár – amihez 26 nagy tornán kellett elindulnia. Amióta Rod Laver 1969-ben megnyerte mind a négy nagy tornát, a spanyol az elsõ, aki egy évben sorozatban hármat húzott be.

Csak összehasonlításképpen: Björn Borgnak 22, Roger Federernek 30, míg Pete Samprasnek 31 részvétel kellett hozzá. Ha a GS-címekben csúcstartó Federert nézzük, akkor Nadal öt évvel fiatalabb nála, és már feleannyi elsõségnél jár (persze a svájci még nem fejezte be pályafutását, így neki is megvan rá az esélye, hogy tovább gyarapítsa kollekcióját). A világelsõ azonban továbbra is elzárkózik az ilyesfajta összevetésektõl:

„Szerintem teljesen értelmetlenek az olyan összehasonlítások, hogy jobb vagyok-e Rogernél vagy rosszabb, mert a címek azt mondják, hogy még jóval elõttem jár, és ha engem kérdeznek, ez így is marad egész életemben” – nyilatkozta Nadal a gyõzelmét követõen.

„Fantasztikus érzés. A legfontosabb meccsen hoztam a legjobbamat a US Openen, így nagyon boldog vagyok. Ez a legnehezebb verseny számomra, alkalmazkodnom kell a borításhoz, a labdákhoz és az egész játékomat át kell kicsit alakítanom” – tette hozzá a spanyol teniszezõ, akinek a tavalyi térdsérülése után szinte újra fel kellett építenie magát.

„Az élet változik, nemde? Tíz hónappal ezelõtt még úgy tûnt, soha nem leszek már a régi. Most pedig az egyik legjobbként emlegetnek. A legfontosabb, hogy úgy tudjak szerválni a jövõben is, mint ezen a tornán. Ha ezt meg tudom valósítani, az az egész további karrieremre pozitív hatással lehet. Még agresszívebben játszhatok, és még nyugodtabb lehetek, amikor az ellenfél adogat. Nem vagyok tökéletes, mint mindenkinek, még nekem is van miben fejlõdnöm. Meglátjuk mit hoz a jövõ” – zárta gondolatait Nadal, aki mindössze egy szettet vesztett a verseny során, azt is a döntõben. A tornagyõzelemmel egyébként megerõsítette az elsõ helyét a világranglistán is, elõnye további 800 ponttal nõtt.

„Minden idõk legjobbjai nálam Federer, Borg és Laver. Rafa is jó játékos, de nem gondolom, hogy jelenleg egy lapon említhetõ velük” – mondta Toni Nadal, a gyõztes nagybátyja és egyben edzõje. Arra a kérdésre, hogy a jövõben ez megváltozhat-e, csak annyit felelt, kérdezzék meg öt vagy hat év múlva.

Djokovics számára keserûen ért véget a torna, hiszen azok után, hogy legyõzte Federert az elõdöntõben, a fináléban meg kellett elégednie a második hellyel.

„Nem tudom leplezni a csalódottságomat. Nem fogok sírni vagy panaszkodni, csak egyszerûen így érzek. Nagyon akartam a trófeát, és a maximumomat nyújtottam. Most alszom egyet a történtekre, és holnap már megújulva ébredek majd. Folytatni fogom a kemény munkát, és várok a következõ esélyre” – nyilatkozta a szerb teniszezõ, aki 2008-as Australian Open-sikere óta nem tudott nagy tornán döntõbe kerülni.

„Fizikai szempontból jól éreztem magam a pályán, sok labdát sikerült befutnom, pedig érzelmileg egy kicsit kimerült voltam az elõdöntõ után. Talán az egész évet tekintve is ezen a tornán játszottam a legjobban. A döntõ viszont olyan meccs volt, amelyet követõen nem lehet mást tenni, mint elismerni, hogy az ellenfél jobb volt, és gratulálni neki” – tette hozzá Djokovics.

NADAL KARRIER GRAND SLAMJE:

Australian Open: 2009
Roland Garros: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010
Wimbledon: 2008, 2010
US Open: 2010

AZ ELMÚLT TÍZ ÉV DÖNTÕI:

2001 Hewitt (ausztrál)–Sampras (amerikai) 7:6, 6:1, 6:1
2002 Sampras–Agassi (amerikai) 6:3, 6:4, 5:7, 6:4
2003 Roddick (amerikai)–Ferrero (spanyol) 6:3, 7:6, 6:3
2004 Federer (svájci)–Hewitt 6:0, 7:6 (7–3), 6:0
2005 Federer–Agassi 6:3, 2:6, 7:6, (7–1), 6:1
2006 Federer–Roddick 6:2, 4:6, 7:5, 6:1
2007 Federer–Djokovics (szerb) 7:6 (7–4), 7:6 (7–2), 6:4
2008 Federer–Murray (brit) 6:2, 7:5, 6:2
2009 Del Potro (argentin)–Federer 3:6, 7:6 (7–5), 4:6, 7:6 (7–4), 6:2
2010 Rafael Nadal (spanyol)–Djokovics 6:4, 5:7, 6:4, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top